Nyheter

Okta introducerar Okta Device Access för att stötta organisationer att förbättra sin Zero Trust strategi

Nu tillkännager Okta, den ledande oberoende identitetsleverantören, Okta Device Access –  En ny produkt som möjliggör för organisationer att utöka Oktas Identity och Access Management (IAM) för säker åtkomst till företagets enheter vid en hybrid arbetsstyrka.

Som en del av Oktas Workforce Identity Cloud kommer lösningen att erbjuda starkare autentisering för att låsa upp en enhet och hjälpa organisationer att uppnå zero trust samtidigt som inloggningsupplevelsen för anställda förenklas. Okta Device Access är en del av Oktas bredare satsning för att utveckla branschen bortom traditionell multifaktorsautentisering (MFA) och möjliggöra skydd mot nätfiske samt lösenordsfri autentisering.

– Identitet är den första säkerhetsbarriären i en hybridvärld av molnapplikationer och enheter, säger Mattias Bolander, Nordenchef på Okta. Säker identitet ger IT- och säkerhetsteam möjlighet att skydda företaget utan att kompromissa produktiviteten eller smidigheten. Det är därför vi investerar betydande resurser för att bli den ledande aktören inom enhetssäkerhet och erbjuda en enhetlig autentiseringsupplevelse oavsett enhet och till alla applikationer. Det ger våra kunder möjlighet att implementera zero trust och samtidigt använda vilken teknik som helst på ett säkert sätt.

Okta Device Access lanseras med två kritiska funktioner: Desktop MFA för Windows och macOS, samt Desktop Password Sync för macOS.

Desktop MFA för Windows och macOS: Enheter utgör den första sårbara punkten för cyberattacker och minst en cybersäkerhetsförordning kräver MFA för enhetsåtkomst

– en viktig faktor för organisationer som arbetar mot myndigheter. Med denna funktion kan kunder utöka Oktas avancerade MFA-policys för inloggning på desktop för att stärka sin zero trust och skydda lokal data, inbyggda appar och icke-internetbaserade tjänster på stationära datorer.

Desktop Password Sync för macOS: Utvecklad i nära samarbete med Jamf och byggd ovanpå Apples plattformsbaserade Single Sign-On Extension. Denna funktion tillhandahåller säker provisionering av lokala macOS-användarkonton med Okta-inlogg och registrerar sömlöst användare i Okta Verify och FastPass, Oktas autentiserare utan lösenord, för att möjliggöra nätfiskeresistent autentisering till vilken Okta-skyddad app som helst. Organisationer kan också integrera relevant enhetskontext i sina autentiseringsflöden och få högre säkerhetsförsäkran genom dess Device Assurance-kapabiliteter i Okta Verify.

Tillgänglighet 

För Okta Workforce Identity Cloud-kunder planeras Desktop MFA för Windows att vara tillgängligt för Early Access under tredje kvartalet 2023 och generellt under fjärde kvartalet 2023. Desktop Password Sync för macOS planeras att vara tillgängligt för Early Access under tredje kvartalet 2023 och generellt under fjärde kvartalet 2023. Desktop MFA för macOS planeras att vara tillgängligt för Early Access under fjärde kvartalet 2023 och generellt under första kvartalet 2024.

Om Okta

Okta är identitetsföretaget för en hel värld. Som den ledande oberoende identitetspartnern gör Okta det möjligt för alla att använda all teknik på ett säkert sätt – var som helst, i vilken enhet eller applikation som helst. De mest betrodda varumärkena förlitar sig på Okta för att möjliggöra säker åtkomst, autentisering och automatisering. Med flexibilitet och neutralitet i kärnan av Okta Workforce Identity Cloud och Customer Identity Cloud kan företagsledare och utvecklare fokusera på innovation och påskynda den digitala omvandlingen tack vare anpassningsbara lösningar och fler än 7 000 inbyggda integrationer. Okta bygger en värld där din Identitet tillhör dig.

Läs mer på:

okta.com/se.