Nyheter

De tilldelas stor upphandling med FMV och Försvarsmakten

Element Metech AB, Sveriges ledande leverantör inom kalibrering och mättekniska tjänster, har ingått ett ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) med en takvolym på 140 MSEK, baserat på ett treårsavtal med option på 2 + 2 års förlängning. Avtalet inkluderar även leverans av kalibrering och mättekniska tjänster till Försvarsmakten

Avtalet omfattar mättekniskt stöd, konsulttjänster, tekniskt systemstöd, kalibreringstjänster för mätdon och instrument med mera inom FMV och Försvarsmakten. Arbetet kommer ske både ute hos kund och i Elements lokaler.

Element Metech har en mångårig kundrelation med FMV och Försvarsmakten, från när bolaget gick under andra namn och ägare. Den nya upphandlingen innebär emellertid en betydande utökning av Elements kalibreringsverksamhet. Element kommer göra stora investeringar i kompetens och material i sina anläggningar runtom i Sverige för att hantera detta.

Upphandlingen som Element Metech tilldelades var uppdelad i tre separata anbudsområden som leverantörer kunde ansöka om att få utföra. Björn Kullman, Division Director för Element Sverige, är mycket nöjd med affären.

– Jag är verkligen jätteglad! Det här är en väldigt stor upphandling som betyder mycket för oss både ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Avtalet innebär att vi ytterligare cementerar Elements position som en ledande leverantör av tekniskt krävande tjänster till försvars- och teknikindustrierna, säger Björn Kullman och fortsätter:

– Vi strävar efter att ha långsiktiga relationer med våra kunder som genomsyras av stort ömsesidigt förtroende. Att vi vann den här upphandlingen demonstrerar vår expertis inom detta viktiga och känsliga område. Vi ser nu fram emot att arbeta vidare med FMV och Försvarsmakten och leverera tjänster av högsta möjliga kvalitet, säger Björn Kullman.