Nyheter

Ny nordisk chef för Siemens Smart Infrastructure

Andrea Waenerlund är ny chef för Siemens affärsområde Smart Infrastructure i Danmark och Norden från och med den 1 september. Hon har tidigare haft ledande roller på Bravida och E.ON samt varit dansk vd och nordiskt ansvarig på Schneider Electric Buildings. 

Andrea Waenerlund kommer till Siemens Smart Infrastructure med över 20 års erfarenhet av ledning, strategi, affärsutveckling, försäljning och digital transformation, vilket gör henne till en värdefull tillgång för den nordiska organisationen.

Andrea är svensk och bor i södra Sverige men har sedan flera år en framgångsrik karriär med både Danmark och Sverige som utgångspunkt.

Hon kommer närmast från ledande roller inom Energy Management på Bravida och Energy Solutions på E.ON, och dessförinnan från rollen som dansk vd och nordiskt ansvarig för Schneider Electric Buildings.

– Andreas erfarenhet och beprövade styrkor från att arbeta kundcentrerat med förändringsarbete kommer att passa perfekt in i vårt pågående arbete med att driva och accelerera våra kunders digitaliseringsresa, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

– Jag ser fram emot att få bli en del av teamet på Siemens Smart Infrastructure. Vi befinner oss i ett kritiskt skede av energiomställningen och det har aldrig funnits ett mer akut behov av att skapa en motståndskraftig och hållbar infrastruktur. Min ambition är att genom att arbeta nära våra kunder och med fokus på samarbete göra det möjligt för våra kunder att accelerera sin digitaliseringsresa för att bli mer effektiva, hållbara och konkurrenskraftiga, säger Andrea Waenerlund.  

Text: Gerd Altmann