Nyheter

Invigning av Volvo Truck Centers nya anläggning i Jordbro

I helgen skedde den festliga invigningen av den helt nya och toppmoderna fullserviceanläggningen för lastbilar och bussar i Jordbro, söder om Stockholm.

Volvo satsar för framtiden i Stockholmsområdet. I helgen var det invigning av de nya lokalerna för Volvo Lastvagnars dotterbolag Volvo Truck Center. Anläggningen är på närmare 6 300 kvadratmeter och har 14,5 verkstadsskepp där Volvo Truck Center kan ge fullservice till lastbilar, bussar, trailers och släpvagnar. Där finns även däck- och skadeverkstad, tvätthall, försäljning av lastbilar och reservdelar, ett regionalt leveranscenter med en premium leveranshall, en extern bilbesiktning för tunga fordon, samt en extern restaurang i byggnaden, Dåntorps Restaurang.

Invigningen skedde under festliga former både tillsammans med kunder och personal. Under lördagen var alla välkomna till ett öppet hus, där besökare gavs möjlighet att se de nya lokalerna, provköra lastbilar, inklusive fem ellastbilar, och en familjehörna roade de yngre besökarna. Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center, och John Frostell, Regionchef Öst, Volvo Truck Center, klippte av bandet och invigde officiellt anläggningen.

– Vi vill finnas där våra kunder är och möta deras behov. Vi är mycket glada över att kunna genomföra den här satsningen i Stockholm och skapa en förstklassig serviceanläggning för både lastbilar och bussar som ska stå rustad för många år framåt. Här kommer vi att kunna ge full service till alla, oavsett om fordonen drivs på flytande gas, el eller har konventionella drivlinor, säger Stefan Strand.

Anläggningen erbjuder fullservice till hela Volvo Lastvagnars lastbils- och bussmodellprogram oavsett om de går på diesel, flytande gas LBG/LNG, komprimerad gas CNG, eller om de är eldrivna. En publik laddstation för eldrivna tunga fordon håller på att byggas.

– Det känns väldigt glädjande att vi nu kan erbjuda våra kunder i Haninge/Södertörn en toppmodern stor fullserviceanläggning, anpassad för dagens och framtidens teknik, med en betydligt bättre tillgänglighet till verkstaden. Här är alla lastbils- och busskunder välkomna att serva sina tunga fordon, laga skador, skifta däck, tvätta eller göra besiktning. Vi är också glada över att Restaurang Dåntorp redan har blivit en mötesplats i närområdet, avslutar John Frostell.