Nyheter

Världspremiär: CUPRA DarkRebel på bilsalongen IAA i München

CUPRA DarkRebel fick sin världspremiär under Volkswagen Group Night på bilsalongen IAA Mobility i München. CUPRA DarkRebel är en sportbil som utmanar gränserna för design och prestanda och ifrågasätter hur bilar kommer upplevas och skapas i framtiden.

CUPRA DarkRebel är den mest provocerande tolkningen av CUPRAs design och den fysiska manifestationen av den första bilen som fullt ut skapats i CUPRAs virtuella värld – för en kommande generation av förare.

Över 270 000 CUPRA Tribe-medlemmar, inklusive FC Barcelona-spelare som Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati och skådespelaren Daniel Brühl, har bidragit till designen av CUPRA DarkRebel-konceptet. Genom att använda den virtuella konfiguratorn Hyper Configurator har data insamlats och integrerats i den slutliga designen av CUPRA DarkRebel. Nu har den virtuella världen blivit verklighet med den fysiska avtäckningen av bilen på IAA i München.

Resultatet är en 100% eldriven tvåsitsig sportbil med shooting brake-design som speglar CUPRAs passion och nyskapande synsätt.

Wayne Griffiths, VD för CUPRA:

– Tack vare CUPRAs Tribe-medlemmars passion och kreativitet har vi kunnat förvandla vår hittills kraftfullaste besatthet till en fysisk verklighet. CUPRA DarkRebel är den mest provocerande tolkningen av CUPRAs design. Den är en rebell med ett syfte: att bevisa att framtida elbilar kan vara sportiga, sexiga och känslosamma.

Belysningen är en avgörande del i CUPRA DarkRebels design, och det börjar med den belysta logotypen. Bilens radikalt skarpa look i fronten framhävs av CUPRAs ikoniska triangulära ljussignatur när den framträder från karossen och ger bilen liv. Belysningskonceptet bygger på CUPRAs logotyp i tre trianglar som sedan återspeglas i bilens strålkastare.

Sinnliga ytor ihop med skarpa linjer skapar spänning i designen och uttrycker en koncentration av energi och syfte. Allt understöds av den gåtfulla kvicksilverliknande flytande karossfärgen. Den mörkt violetta exteriörfärgen förändras beroende på hur omgivande ljus träffar fordonets kaross. Det förstärker dess kraftfulla uttryck och understryker att DarkRebel är en sportbil skapad för att köras.

CUPRA DarkRebels toppmoderna exteriördesign förstärks av dess dimensioner på 4,5 meter i längd, 2,2 meter i bredd och 1,3 meter i höjd. Särskilt då dörrarna är öppna och når en höjd på 2,2 meter.

– CUPRA DarkRebel representerar hela varumärkets DNA och värderingar. Med bredare axelparti, lång motorhuv och en lågt placerad kupé ligger allt fokus på föraren, sa CUPRAs designchef Jorge Diez. CUPRA DarkRebel är designad för att ta oss in i en ny dimension där begär, känslor och att pressa gränserna utan begränsningar är vår besatthet.

CUPRA DarkRebel utmanar även designmässigt i sin interiör, med avancerad design och tillverkningsteknik erbjuder den en idealisk ergonomisk miljö anpassad för sportig körning.

CUPRA DarkRebel avtäcktes under Volkswagen Group Night och kommer att presenteras för allmänheten i CUPRA Open Space, IAA Mobility 2023 i München, Tyskland (4-10 september).

Läs mer om nya hero-modellen CUPRA DarkRebel på CUPRAs officiella mediacenter.