Nyheter

Hans Jonsson tillträdande vd för Wangeskog

Hans Jonsson, idag regionchef för Wangeskog Syd, har utsetts till ny vd för Wangeskog Hyrcenter AB och kommer att tillträda tjänsten den 1 januari 2024. Han tar då över efter Peter Dahlsten, nyligen fyllda 65 år, som lämnar det operativa arbetet och går in som ledamot i Wangeskogs styrelse.

Wangeskog är med sina 30 hyrcenter och cirka 250 medarbetare landets största svensk- och familjeägda maskinuthyrare med täckning från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

För att värna den inkluderande och entreprenöriella företagskultur som råder inom Wangeskog idag eftersträvar företaget kontinuitet när det gäller viktiga rollförändringar, vilket betyder att internrekryteringar premieras.

– Jag är mycket glad över att Hans tackat ja till rollen som vd. Som regionchef har Hans visat att han är affärsmässig men också en bra ledare som medarbetare trivs med. Jag ser fram emot att se Hans fortsätta driva Wangeskog framåt. Jag är också väldigt glad över att Peter väljer att kliva in som ledamot i styrelsen. Han kommer att bidra stort med sin erfarenhet, säger Ulf Ragnarsson, styrelseordförande Wangeskog.

Hans Jonsson är bosatt en bit utanför Lund och kommer delvis vara verksam från Wangeskogs huvudkontor i Göteborg.

– Jag trivs jättebra med jobbet som regionchef men när jag fick erbjudandet om att bli vd för bolaget kunde jag bara inte tacka nej. Detta är en spännande utmaning som jag känner mig redo att anta. Wangeskog är ett fint och välskött bolag som det ska bli roligt att fortsätta utveckla tillsammans med alla arbetskamrater, säger Hans Jonsson, tillträdande vd.