Nyheter

Omexom och Emil Lundgren möjliggör för snabbladdning i södra Sverige

Omexom Stockholm E-mobility har fått uppdraget att utföra installation av snabbladdare för elbilar på flera parkeringsplatser i södra Sverige. Kund och beställare är Energibolaget Eviny. För montage och installation har Omexom tagit hjälp av VINCI Energies nätverk* och samarbetar med Emil Lundgren.

De nyinstallerade snabbladdarna kommer att erbjuda effektiva laddningsmöjligheter på upp till 360 kW för elbilar. Installationsarbetet påbörjades under våren och färdigställs under sommaren. Ansvar för projektledningen har Omexom, ett systerbolag inom koncernen VINC Energies där även Emil Lundgren ingår. Montage och installation ansvarar Emil Lundgren för.

– Genom vårt nätverk i Sverige har vi resurssatt projektet med medarbetare från Emil Lundgren och Omexom. Med Emil Lundgrens erfarenhet inom både högspänning och installation har det varit enkelt för våra elektriker att arbeta snabbt och effektivt i projektet, säger Lars Bjuren, affärsenhetsansvarig på Emil Lundgren Lund och Kävlinge.

Det framgångsrika samarbetet mellan Omexom och Emil Lundgren visar på fördelarna med VINCI Energies breda expertnätverk. Genom att erbjuda skräddarsydda helhetslösningar för laddningsinfrastruktur kommer vi stärka vår position som pålitliga aktörer inom branschen, säger Paal Inge Smeby, projektledare på Omexom Stockholm E-mobility.

Under hösten planeras det för fler projekt där samarbetet mellan Omexom och Emil Lundgren kan fortsätta skapat en synergistisk relation, där båda företagen drar nytta av varandras styrkor och resurser för att erbjuda högkvalitativa och effektiva lösningar.

* VINCI Energies nätverk bygger på en starkt decentraliserad organisationsstruktur. Detta gäller för alla våra 78 företagsenheter i Sverige (1800 globalt). Varje affärsenhet specialiserar sig på ett specifikt affärsområde.
Tillsammans bildar våra varumärken ett nätverk med flera expertområden som nyttjas inom varje projekt som vi utför. I Sverige har vårt nätverk ett samarbetsbaserat arbetssätt, vilket är en viktig del av vår förmåga att skapa ett högt uppfattat värde till våra kunder.

Foto: Tom