Nyheter

Consid vinner upphandling med Öresundsbro Konsortiet

It- och kommunikationsföretaget Consid skriver nu ett nytt omfattande avtal med Öresundsbro Konsortiet. Avtalet innefattar leveranser i såväl Sverige som Danmark, två länder där Consid finns etablerat. Det handlar om en upphandling värd 120 miljoner kronor över fyra år.

– För oss känns det jättekul med ett uppdrag som kan komma att beröra både Consid Sverige och Consid i Danmark. Öresundsbro Konsortiet och bron är symbolen för svenskt och danskt samarbete, låt det fortsätta vara det, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Ramavtalet med Öresundsbro Konsortiet gäller upphandling av it-konsulter samt it-projektledning, och kommer under de kommande fyra åren skötas av främst Consids svenska gren, men med möjlighet till leveranser även i Danmark. Consid rankas som etta i upphandlingen och kommer få hantera stora delar av Öresundsbro Konsortiet it-behov.

– Det är ett stort och viktigt uppdrag och vi är väldigt angelägna om att sköta det på ett så bra sätt som möjligt. Öresundsbro Konsortiet är ett viktigt företag ur många aspekter och det är med stor glädje vi kommer leverera konsulter till dem, säger Emil Sjöqvist, Team Manager Sales på Consid och ansvarig för upphandlingen med Öresundsbro Konsortiet.

Consid presenterar starka siffror för första halvår av 2023. Bolaget har fortsatt öka sin omsättning med hela 30,7 procent, motsvarande 1360 Msek, och tecknat ett flertal stora strategiska ramavtal. Consid i Danmark har sedan etableringen 2022 vuxit i rask takt och idag finns 27 medarbetare på plats på kontoret i Köpenhamn. Att Consid stärkt sin närvaro även utanför Sveriges gränser öppnar upp för att vid behov erbjuda kompetens lokalt i ramavtalet med Öresundsbro Konsortiet som innefattar båda länderna.

– Vi har genom åren visat att vi är en pålitlig och trovärdig partner för såväl företag som offentlig sektor. Att vi nu kan erbjuda kompetens lokalt på över 40 orter och i flera länder är ett ytterligare steg i att höja kvalitén och effektivisera arbetet. Vi ser framemot att göra vårt yttersta för att uppfylla Öresundsbro Konsortiet förväntningar, avslutar Emil Sjöqvist.

Foto:Daniel Karlsson