Nyheter

Förbättrad kommunikation ska göra Vellinge kommuns vallprojekt till en framgång

Vellinge kommun tar in experthjälp för att vässa kommunikationen kring jätteprojektet med skyddsvallar. Fyra byråer kommer finnas med under projektet och bistå kring kommunikationen.

Storsatsningen på att skydda Vellinge kommuns kustnära bebyggelse är i startgroparna. Bygget av de över två mil långa skyddsvallarna kan efter över tre års planering äntligen starta. I det här skedet har kommunen valt att ta in expertis även bortom byggarbetsplatsen.

Projektets magnitud och storlek gör att det krävs en stor kommunikationsinsats. Det handlar dels om att nå de direkt berörda, fastighetsägare och boende, men även skolor, turister, forskare och miljöorganisationer. För att klara av det på bästa sätt valde Vellinge kommun under hösten att utse fyra partners för projektet.

– Vi var allihop överens om att Consid är en perfekt partner för det här uppdraget. Vi ser fram emot ett kreativt samarbete med aktiviteter och kommunikation som informerar, väcker nyfikenhet och verkligen sätter Vellinge på kartan, säger Gustaf Lorentz, kommunikationschef på Vellinge kommun.

Med en expertis inom digital kommunikation med stor genomslagskraft är Consid en naturlig partner för uppdraget. Bland annat ska företaget ta fram ett kommunikationskoncept och skapa informativt, pedagogiskt innehåll om projektet till kommunens hemsida, vellinge.se.

– Skyddsvallarna är ett otroligt spännande och viktigt projekt och vi är väldigt stolta över att få vara en del av det.  Särskilt roligt är det för oss i Region Syd att få ett så här synligt och långsiktigt projekt på hemmaplan, säger projektledaren Anna Olsén från Consid.