Nyheter

GlobalConnect utser Marie-Josée Leblond till ny CIO för koncernen

GlobalConnect utser Marie-Josée Leblond till ny Chief Information Officer (CIO) för koncernen. Leblond kommer närmast från rollen som Vice President, Head of User Experience Services på Tietoevry. Hon tillträder sin nya tjänst på GlobalConnect den 2 oktober 2023.

– I rollen som vår nya CIO tillför Marie-Josée internationell erfarenhet, innovation och ett synsätt där kunden verkligen står i centrum. Marie-Josée kommer in i bolaget i ett spännande skede av vår tillväxt- och utvecklingsresa och hennes nytänkande sätt passar väl in där GlobalConnect står just nu. Jag är väldigt glad över att få välkomna henne till GlobalConnect-familjen så vi kan fortsätta att lyfta vår IT-strategi och implementering till nästa nivå, säger Per Morten Torvildsen, Executive Vice President, NetCo.

Under sin tid på Tietoevry har Leblond haft flera ledande roller innan hon blev chef för User Experience Services. Hon har bland annat lett Banking-as-a-Service Engineering och Business Unit Energy Utilities. Innan dess var Leblond 25 år på Ericsson och hade där flera framstående befattningar så som chef för Product Line Unified Data Management och chef för Solution Area Support Processes and IT Platforms. Hon påbörjade arbetet hos Ericsson i Montreal, Kanada – hennes hemstad – men arbetet tog henne så småningom till Stockholm, där hon bor idag.

– Fylld av både spänning och beslutsamhet ska jag nu ta mig an arbetet med att forma GlobalConnects tekniska landskap och driva den digitala transformationsstrategin. Jag är mån om att arbeta med proffs som delar min passion för att nyttja teknikens kraft för att bättre kunna hjälpa våra kunder, säger Marie-Josée Leblond, ny Group CIO.

Leblond har en Master of Business Administration från HEC Montreal, en Bachelor of Engineering från Polytechnique Montreal, och har också genomfört Executive Education Programs vid Northeastern University och MIT. Hon kommer att ingå i Executive Leadership Team och rapportera till Executive Vice President, NetCo, Per Morten Torvildsen.

Foto: 💖MORE ON 👉 https://melovess.com 💖