Nyheter

Prosero Security Group förvärvar norskt säkerhetsbolag

Prosero Security Group förvärvar Lås & Sikring AS, ett erkänt och välrespekterat företag inom säkerhetsbranschen. Förvärvet är ytterligare ett steg i Proseros tillväxtstrategi och stärker positionen som en helhetsleverantör inom säkerhetslösningar på den norska marknaden.

Lås & Sikring AS grundades år 2002 i Namsos av Ola Viken, och har sedan dess framgångsrikt drivits och utvecklats av Ola och hans dedikerade team. Med en djup kompetens inom olika säkerhetstjänster, inklusive digitala och mekaniska låssystem, dörrautomatik, passersystem, inbrottslarm och avancerad kameraövervakning, har företaget etablerat sig som en betrodd aktör inom branschen.

Lås & Sikring utmärker sig bland annat genom sitt omfattande engagemang gentemot sin breda kundbas inom fastighetsbranschen, privata företag och den offentliga sektorn. Med fullständigt ansvar för säkerhetssystemen hanterar Lås & Sikring för hela processen, vilket innefattar allt från initial riskanalys och projektering till installationsarbete och återkommande underhåll och service. Denna helhetssyn har lagt grunden till långvariga kundrelationer och visar på företagets engagemang för att tillhandahålla integrerade och pålitliga säkerhetslösningar.

Lås & Sikring har uppvisat en historik av stabil och lönsam tillväxt. Under det senaste året, 2022, omsatte företaget 26 miljoner norska kronor. Med sina tio kvalificerade medarbetare som är stationerade på de två kontoren i Namsos och Steinkjer, har de konsekvent visat upp en stark förmåga att leverera högkvalitativa och uppskattade säkerhetslösningar till sina kunder.

Förvärvet kommer att ytterligare öka Proseros närvaro på den norska marknaden och stärka kapaciteten att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar.

– Med Lås & Sikring tillförs ytterligare en lokal ledare till Proseros bolagsportfölj. Det är ett mycket välskött bolag med nöjda kunder och mycket duktiga medarbetare, säger Andreas Setting, Country Manager Norge. Deras tekniska kompetens, höga servicekänsla och lyhördhet för marknadens behov gör att de passar perfekt in i gruppen. Vi är glada över att välkomna dem till oss.

– Som en del av Prosero kommer vi att bygga vidare på det starka fundament som Lås & Sikring har etablerat och fortsätta att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar som möter våra kunders behov och förväntningar, säger Ola Viken, VD på Lås & Sikring. I Prosero ser vi fram emot att utvecklas tillsammans, skapa ännu mer framgångsrika säkerhetslösningar och bidra till gruppens framgång.