Nyheter

Nya VxRail kan träna AI 10 gånger snabbare

Dell Technologies presenterar nu den senaste generationen av infrastrukturlösningen VxRail.  Nya VxRail bygger på 4:e generationens Intel® Xeon® Scalable-processorer och kommer med prestandaförbättringar och inbyggd AI-motor som ökar hastigheten betydligt.

Den senaste generationen av VxRail har en betydande ökning av processorkärnor med 100 procent, 63 procent snabbare minne med DDR5 och hela 300 procent ökning av PCIe-prestanda med PCIe Gen5 jämfört med den 14:e generationens VxRail. Dessa prestandaförbättringar har möjliggjort en mindre design, vilket avsevärt förbättrar energieffektiviteten.

Upp till 10 gånger snabbare

Dessutom får användarna större flexibilitet i konfigurationen med upp till 50 procent fler PCIe-kortplatser, ökad lagringskapacitet och flera GPU-alternativ. Hårdvaran är utformad för att hantera krävande arbetslaster, däribland AI och maskininlärning. Den inbyggda AI-motorn Intel® AMX ger betydande prestandavinster för arbetslaster med djupinlärning och erbjuder upp till 10 gånger snabbare träning jämfört med konfigurationer med enbart CPU.

Enligt utvärdering av Dell VxRails affärsvärde från IDC uppnår kunder markanta fördelar med VxRail. IDC genomförde intervjuer med organisationer inom flera olika branscher och kom fram till att kunder gör en genomsnittlig årlig vinst på 54 000 USD per Dell VxRail-nod. Detta bidrog till en avkastning av investeringen på 463 procent över fem år, en återbetalningsperiod på 11 månader och 61 procent lägre total driftskostnad under fem år.

61% effektivisering enligt IDC

En av de viktigaste fördelarna med VxRail i edge- och molndrift är den konsekventa driftseffektivitet som levereras genom VxRail HCI System Software. Genom omfattande automatisering och orkestrering särskiljer sig VxRail på marknaden, med global klusterhantering, LCM-hälsokontroller och automatiserad drift över hela infrastrukturen.

Denna automatisering har hjälpt kunders IT-infrastrukturteam att bli 61 procent mer effektiva, vilket framgår i IDC:s rapport. Detta gör att IT-teamen kan fokusera mer på värdeskapande affärsaktiviteter snarare än daglig drift och underhåll.

Snabbare och färre avbrott

I ett av IDC:s resultat beskrivs hur VxRail hjälper kunder att driftsätta nya servrar, lagringsenheter och virtuella maskiner snabbare och smidigare. De uppskattade till exempel att kunderna kan distribuera nya fysiska servrar 79 procent snabbare och ny lagring 54 procent snabbare. Dessutom visar undersökningen att kunder i genomsnitt upplever 68 procent färre oplanerade avbrott per år.

Mer information om nya VxRail:

l finns här.

Foto:Gerd Altmann