Nyheter

Provkör eldriven 23-tons grävmaskin på eComExpo

Nu fylls provkörningsbanan på eComExpo den 27-28 september på med fler och fler maskiner och fordon. Senast ut är Volvo som kommer att erbjuda provkörning av eldrivna anläggningsmaskiner. Däribland den 23-ton tunga eldrivna bandgrävmaskinen Volvo EC230 Electric.

eComExpo i Arlandastad är Sverige största mötesplats för hållbara transporter. Och en viktig del i mässan är möjligheten att provköra eldrivna fordon och maskiner i alla storlekar.

– Det finns många fördomar om eldrivna maskiner, trots att de flesta aldrig ens provat, säger Fredrik Rigö som är chef för marknadskommunikation på SweCon som säljer Volvos anläggningsmaskiner i Sverige.

– Nu har vi en riktigt rejäl pjäs på plats i vår eldrivna 23-tonnare Volvo EC230 Electric. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att prova den.

– Det handlar inte bara om miljö, utan även om arbetsmiljö. Det är tyst och utan vibrationer och en elmotor är helt perfekt för att driva hydraulpumpar. Motorn sitter ju direkt på hydraulpumpen så du har en mycket direkt respons i alla spakar.

Vid sidan av denna har man även den eldrivna 2,6 tons minigrävaren Volvo ECR 25 Electric och den eldrivna 5-tons hjullastaren Volvo L25 Electric.

Även Volvo lastbilar är på plats med den eldrivna versionen av Volvo FH.

Mercedes-Benz har sin eActros på testbanan och nya svenska Volta Trucks erbjuder provkörning av helt nya Volta Zero.

Dessutom har Mercedes-Benz och Maxus provkörning av eldrivna transportbilar, Merlinum Forklifts har en tung eldriven gaffeltruck på plats och Yadea är på plats med flera olika elmopeder.

eComExpo pågår på Scandinavian XPO i Arlandastad den 27 – 28 september.

Biljetter kan laddas ner kostnadsfritt på:

https://www.ecomexpo.se/biljetter/