Nyheter

Singapore Airlines lanserar direktflyg till Bryssel

Från den 5 april 2024 kommer Singapore Airlines (SIA) att starta direktflyg mellan Singapore och Bryssel och återvänder därmed till den belgiska huvudstaden efter mer än 20 år. SIA kommer att flyga fyra gånger i veckan och använda en modern Airbus A350-900 på rutten.

Tillägget av Bryssel som destination kommer bara en månad efter att Singapore Airlines tillkännagett flera andra europeiska expansioner – inklusive Köpenhamn, där SIA kommer att öka till dagliga flygningar från sommaren 2024. Med rutten till Bryssel uppgår antalet europeiska destinationer i SIA:s nätverk till 13.

– Vi är glada över att kunna lägga till ytterligare en europeisk destination i vårt nätverk i april. Lanseringen av Bryssel är ett bevis på vårt ständiga fokus på att förbättra vårt globala linjenät, möta resenärernas efterfrågan och ge våra passagerare exceptionella reseupplevelser, säger Muhammad Raimi, General Manager, Singapore Airlines i Norden.

Samtidigt återspeglar rutten mellan Bryssel och Singapore att Europa är en av flygbolagets viktigaste regioner:

”Bryssel är ett viktigt europeiskt ekonomiskt och politiskt centrum, och vår ruttlansering lägger till ytterligare en historisk och charmig stad till SIA:s destinationslista. Dessutom kommer våra kunder som reser från Europa att ha ytterligare en anslutningspunkt till Singapore och resten av Asien och Stillahavsområdet via vårt nav på Changi Airport”, säger Dai Hao Yu, Acting Senior Vice President Marketing Planning, Singapore Airlines.

Samma moderna flygplanstyp som från Köpenhamns flygplats

En Airbus A350-900 kommer att flyga mellan den belgiska huvudstaden och den exotiska metropolen Singapore. Det moderna flygplanet är SIA:s mest bränsleeffektiva flygplan och har plats för 253 passagerare i tre kabinklasser: 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class och 187 i Economy Class.