Nyheter

Zaptec fördubblar produktionskapaciteten av elbilsladdare

Laddboxföretaget Zaptec startar produktion i Tyskland för att möta den höga efterfrågan på elbilsladdare, vilket kommer ge kortare väntetider i samtliga marknader inklusive Sverige.

– Vår potentiella kapacitet har fördubblats jämfört med produktionen under andra kvartalet, säger Axel Philipson, vd på Zaptec Sverige.

Den nya produktionsanläggningen i Tyskland är nu redo för fullskalig produktion under resten av året. Detta är ett svar på den ökade efterfrågan på hemladdaren Zaptec Go och är en viktig del av företagets tillväxtstrategi. Den nya produktionsanläggningen kommer att spela en avgörande roll för företagets mål att möta efterfrågan på elbilsladdare på den privata marknaden.

– Den rekordtillväxt vi nu upplever är ett resultat av vår förmåga att anpassa oss till utmanande marknadsförhållanden. Vi levererar eftersom vi håller fast vid vår strategi att leverera kvalitet och säkerhet, och vi är glada att kunna meddela att vår produktion i Tyskland nu är i full gång, säger Axel Philipson.

Det strategiska beslutet att placera produktion i Tyskland fattades för att minska leveranstiden till Zaptecs samtliga marknader. Tyskland, som är centralt beläget i Europa, möjliggör att företaget kan möta kundernas efterfrågan snabbare och mer effektivt. Det strategiska läget kommer att möjliggöra att Zaptec kan leverera produkter till sina kunder i Europa med kortare leveranstider än någonsin tidigare.