Nyheter

Ett lysande samarbete: ChargeNode + ateljé Lyktan

Man kan inte annat än att kalla samarbetet mellan landets ledande utvecklare av elbilsladdning och ett av våra mest framstående armaturföretag för lysande. Ljuset kommer från söder och laddningen från väst. ChargeNode och ateljé Lyktan har tillsammans utvecklat en kombination av smart elbilsladdning och belysning som skapar bekymmersfria och trygga ladd- och parkeringsplatser.

När den västsvenska utvecklaren av elbilsladdning ChargeNode skulle ta fram en ny laddlösning med belysning vände man sig söderut till ateljé Lyktan, välkända för att ständigt utveckla nya former av armaturer.

Den nya belysningspollaren är utvecklad för vårt nordiska klimat, ett pulverlackerat hölje av återvunnen aluminium står emot väder och vind och ger samtidigt ett lågt koldioxidavtryck. Dessutom är pollaren utvecklad och tillverkad i Sverige. Ett Gore-Tex membran garanterar en perfekt ljusbild oavsett väder. Den symmetriskt rundstrålande ljusbilden skapar en välkomnande och trygg parkeringsmiljö.

– Det handlar om att skapa ett hållbart ljus med visuell komfort, förklarar Malin Gadd på ateljé Lyktan. – Vi har till exempel tillfört ett vackert raster som bryter ljuset och ger ett dekorativt ledljus. Med en 360 graders ljusspridning och hög färgåtergivning (CRI90) ger den nya belysningspollaren ett utmärkt ljus för parkeringsplatser. Eftersom belysningen dessutom är dimbar kan den anpassas efter olika ljusförhållanden.

Varje pollare har två alternativt fyra ladduttag. Laddning, debitering och support hanteras av ChargeNodes ladd- och betaltjänst, förklarar Christofer Rosengren på ChargeNode. Anläggningsägaren kan enkelt administrera sina användare, priser och eventuella rabatter och ha koll på laddningsstatistiken (mängd laddning kWh, laddnings sessioner, mm). Här övervakar vi också driften och säkrar upptiden på laddanläggningen.

Samarbetet har lett till en elbilsladdning som kombinerar stilren design med funktion. Lång livslängd kombinerat med ny laddteknik som kräver lägre effektuttag, då är totalkostnaden svårslagen.

– Att utveckla komplexa lösningar för elbilsladdning är väsentligt för en hållbar framtid, menar Kristian Sandahl. Men också här och nu för tillgänglighet, service och inte minst trygghet.

ChargeNode

Med en övertygelse att bidra till en mer hållbar framtid med elbilsladdning grundades ChargeNode 2016. Tre år senare installerades den första prototypen. Idag är ChargeNode en ledande aktör inom storskalig elbilsladdning i Sverige och fortsätter att utveckla ett laddsystem med hårdvara och mjukvara som förenklar elbilsladdning för både installatörer, anläggningsägare och användarna. Med ett erfaret team av specialister och partners driver ChargeNode omställningen till ett mer fossilfritt samhälle.

www.chargenode.eu

ateljé Lyktan

ateljé Lyktan har sitt huvudkontor i Åhus. Här har de designat och tillverkat belysningslösningar anpassade till människans behov och med hänsyn till naturen i snart 90 år, hela tiden med fokus på att skapa belysning för nästa generation och alltid med människan och miljön i centrum. Ända sedan Hans Bergström och Verna Norell bestämde sig för att starta företaget på en mjölkbar i Köpenhamn 1934 har de utvecklat innovativa, energieffektiva produkter med minsta möjliga påverkan på miljön.

https://www.ateljelyktan.se