Nyheter

Zoom AI Companion: En hjälpande hand under en hektisk arbetsdag

Förberedelser inför stora möten, svar på e-postmeddelanden och liknande uppgifter som tar upp en stor del av arbetsdagen blir nu enklare i och med att Zoom-plattformen nu utökas med det nya verktyget AI Companion. Framöver kan användarna effektivisera sina arbetsdagar och samarbeten med hjälp av artificiell intelligens och därigenom reducera en stor del av tiden de spenderar på repetitiva, vardagliga arbetsuppgifter, som ibland kan ta upp hela 62 procent av arbetsdagen.

Zoom AI Companion ersätter den tidigare Zoom IQ-lösningen men kommer fortfarande att vara en del av den enkla och användarvänliga Zoom-upplevelsen som användarna redan har vant sig vid. Verktygets smidiga utformning gör det möjligt för organisationer att snabbt driftsätta och integrera det i vardagliga rutiner, samt dra nytta av dess många fördelar.

– Artificiell intelligens hjälper till att förbättra arbetsflöden och hos Zoom inkluderar vi artificiell intelligens i alla delar av vår plattform. Vi anser att fördelarna bör vara brett tillgängliga och erbjuder därför våra prenumeranter möjligheten att använda AI Companion utan extra kostnad, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux. Ansvarsfull användning av artificiell intelligens är ett viktigt fokusområde för oss på Zoom. Våra plattformsanvändare behöver därför inte vara oroliga för att deras ljud, videosamtal, chattar och liknande kommer användas för att träna artificiella intelligens-modeller.

Ett verktyg i ständig utveckling

AI Companion kommer att utvecklas ytterligare under hösten, då det även kommer kunna formulera e-postmeddelanden med rätt tonläge och längd, samt sammanfatta meddelanden som ger Zoom-användare överblick över deras dagliga arbete. Dessutom erbjuder AI Companion en funktion som kan avsluta meningar och besvara meddelanden. Som en extra bonus kan verktyget generera idéer på en digital whiteboard och organisera dem i kategorier, vilket ytterligare underlättar och optimerar användarnas arbete.