Nyheter

Airbus investerar i DG Fuels/HydrogenPro

Airbus ivesterar i DG Fuels och har inlett ett samarbete för att bygga fler SAF anläggningar i Nordamerika.

– Hållbara flygbränslen spelar en avgörande roll för att möjliggöra flygets färdplan för koldioxidutsläpp. Vi är fast beslutna att stödja alla ansträngningar som bidrar till att göra dem tillgängliga i stor skala över hela världen, säger Airbus vd Guillaume Faury. Samarbetet med GD Fuels stödjer framväxten av en ny teknisk väg som möjliggör produktion av SAF från ett bredare utbud av avfalls- och restkällor, först i USA med potential för storskalig produktion över hela världen.

– DGF-teamet är glada över att ha slutfört detta SAF-partnerskap med Airbus, kommenterade Michael Darcy, ordförande och VD på DG Fuels, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att påskynda den initiala SAF-anläggningen i Louisiana och den efterföljande uppskalningen vid olika platser i USA och utanför.

Om GD Fuels

DG Fuels bygger ett syntetiskt bränslesystem med låga CO2-utsläpp under livscykeln, baserat på teknik med hög koldioxidomvandling som siktar på en effektivitet på 97 %. GD Fuels teknologi kräver inte utveckling av nya motorer eller typer av distributionsinfrastruktur. DG Fuels innovativa teknologi producerar väte via vattenelektrolys och biomassahärrörande kolersättningsbränsle för flygplan, och potentiellt även för lok, fartyg och lastbilar. DG Fuels levererar ett betydande värdeerbjudande till slutkunder, inklusive meningsfulla miljöfördelar och förmågan att materiellt ta sig an hållbarhetsmål. DG Fuels koldioxideffektiva lösning kommer att knyta ihop alla kritiska element för att driva, driva och ge SAF till sina kunder.

Mer information på:

dgfuels.com

Foto: Chris