Nyheter

Den tyska tidskriften Truck & Trailer Welt rankar nya generationens XF som nummer ett

Under det omfattande testet European Truck Challenge (ETC) som organiseras av den välkända tyska branschtidskriften Truck & Trailer Welt, visade sig XF 450 återigen vara det bästa fordonet för både ägare och förare i sin klass. Den hade lägst driftskostnader bland konkurrenterna och vann den prestigefyllda utmärkelsen ”Drivers Choice”.

Detta visar tydligt varför XF blev enhälligt framröstad som ”International Truck of the Year 2022”.

Under den högt ansedda årliga European Truck Challenge jämförs lastbilar från ledande europeiska lastbilstillverkare med avseende på kostnader, hantering, prestanda och förarkomfort.

Höjden av komfort

– Under hela European Truck Challenge 2023 var det särskilt en dragbil som imponerade på ETC-testförarna: nya generationens DAF XF 450, säger Philipp Bönders, chefredaktör för Truck & Trailer World. Ingen annan hytt i testet hade bättre komfort, bättre utrustning eller en mer attraktiv design. DAF XF 450 fick därför högsta poäng i förarrankningarna, vilket resulterade i att den fick ETC-utmärkelsen Drivers Choice 2023.

Före konkurrenterna

– Dessutom var DAF XF 450 den mest kostnadseffektiva lastbilen tack vare dess mycket låga kombinerade förbrukning av bränsle och AdBlue, enligt Truck & Trailers testredaktör Hans-Jürgen Wildhage. Den jämnhet som DAF XF 450 uppvisade vid körning längs den krävande ETC-testrutten, inklusive bergsvägar, var också imponerande. Jag gillade särskilt den mjuka motorgången. Och när det gäller bränsleförbrukningen vid körning på enskilda delar av testrutten ligger holländaren klart före konkurrenterna.

Bästa serierna på marknaden

– Vi är mycket stolta över att ha fått både utmärkelsen ”Drivers Choice” och erkännande för de lägsta driftskostnaderna, säger Bart Bosmans, medlem i DAF:s styrelse och ansvarig för marknadsföring och försäljning. Tillsammans med serierna XD, XG och XG+ är den nya generationens XF både en dröm för förare och en fröjd för ägare. Hytten är rymlig, lyxig och bekväm med oöverträffad direktsikt, vilket gör den till den bästa arbetsplatsen för alla förare. Dessutom har lastbilarna den lägsta driftskostnaden. I dessa utmanande tider är DAF:s nya generation helt enkelt den bästa serien på marknaden!

DAF Trucks N.V. – ett dotterbolag till PACCAR Inc, ett globalt teknikföretag som konstruerar och tillverkar lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF tillhandahåller ett komplett sortiment av dragfordon och nyttofordon, vilket ger rätt fordon för varje transporttillämpning. DAF är också en ledande leverantör av tjänster, bland annat reparations- och underhållsavtal för MultiSupport, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig tjänst för leverans av reservdelar från PACCAR Parts.