Nyheter

På eComExpo: VP SalesTech släpper sin prisbelönta kortläsare till övriga laddoperatörer

Med spetskompetens inom obemannade betalsystem vill VP SalesTech bidra till att bygga morgondagens laddinfrastruktur. Krånglig laddning betyder att många väljer bort laddstationer de inte känner till – eller till och med elbil helt och hållet.

– Vi vet att en smidig, ombemanad bankkortsterminal inte behöver kosta mycket – och att den bidrar till nöjdare kunder och högre försäljning. Det finns ingen ursäkt för att använda slutna och otillgängliga betalsystem längre – något som nu även EU skärpt regleringen kring, säger Anders Jaxhagen, VD på VP SalesTech.

Med sin kortläsare vill man hjälpa fler laddoperatörer att bygga Årets laddplats:

– När vi lanserade Pay N Charge var vi stolta att erbjuda den enda laddaren på marknaden som låter kunden betala med bankkort eller digital plånbok utan registrering. Vi har fått en otroligt stor uppskattning, till exempel blev vi utsedda till Årets laddplats 2021. Nu vill vil hjälpa andra laddoperatörer att bygga Årets laddplats med hjälp av vår prisbelönta kortläsare som går att sätta på de flesta laddare.

VP SalesTech är sedan 15 år marknadsledande inom obemannad försäljning. Med sin prisbelönta bankkortsläsare från Nayax har VP SalesTech hjälpt hundratals företag i Sverige med en smidig och driftsäker betallösning.

– Våra kunder uppskattar en tillgänglig betalpartner med spetskompetens inom just betalsystem.

Betalsystem är laddinfrastrukturens Akilleshäl

– I somras tog jag med familjen på en testresa med elbil och husvagn i 8 veckor. Inte ens på de ensligaste platserna är det bristen på laddare som är den stora utmaningen. Det är bristen på öppna betalsystem och krångel vid registrering som skapar problemen. En gång var vi till och med fast i Polen på grund av krånglande registrering och betalning vid en ensligt belägen laddare- mitt under pågående militär upptrappning mellan Polen och Belarus!

– Trots att vi valde bort många laddare vi inte kände till krånglade nästan hälften av de publika laddningarna på vår testresa. Det fick mig att bli övertygad om att det nu är dags för VP SalesTech att erbjuda vår enastående kortläsare till andra laddoperatörer. Den gröna laddinfrastrukturen klarar vi bara av att bygga om vi gör det tillsammans.

Kortläsare på prisvärt abonnemang tillgängliggör tekniken för alla

VP SalesTech har tagit fram ett abonnemang där kortläsare, licenser, mobila uppkopplingar, backend office, bokföringsunderlag, teknisk support och bankavgifter ingår. Och det är inte dyrt. För 290 kr/månaden och 5% av transaktionsbeloppet har du en helt öppen betallösning för din laddpunkt som accepterar både bankkort, Swish, mobila plånböcker och RFID.

– Många tror att en kortläsare kostar 50 000 kr, menar Anders, men med en global aktör, med över 770 000 läsare i över 70 länder, hålls kostnaderna nere. En stor aktör har också muskler för kontinuerlig utveckling vilket är viktigt för att kortläsaren ska acceptera även morgondagens betalmetoder.

– Som laddoperatör måste man fråga sig – vad kostar det mig med en missad laddning när registrering eller betalning krånglar? Alla tjänar helt enkelt på öppna betalsystem – den som laddar, laddoperatören – och i förlängningen miljön,  avslutar Anders.

Tid & plats:

Lanseringsevent på eComExpo Stockholm

Scandinavian XPO, Arlandastad, 27–28 september 2023

VP SalesTech/Pay N Charge monter C34

www.ecomexpo.se