Nyheter

Motonet öppnar sitt första varuhus i Sverige

På lördag den 30 september öppnar den finska stora detaljhandelskedjan Motonet sitt första svenska varuhus i Sundsvall. Kedjan är främst känd för sitt breda sortiment av fordonsprodukter och reservdelar men här hittar du även produkter för fiske, motorcykel, jakt samt båtliv.

Förutom sortimentet är Motonet även känd för sina servicestationer som finns i anslutning till varuhusen. Den mest populära är Motonet Snabbservice.

Den 30 september öppnar Motonet sitt första svenska fysiska varuhus i Birsta, Sundsvall. Varuhuset ligger på Gesällvägen 11 i Birsta och är över 5000 kvadratmeter stort med 3500 kvadratmeter kundyta. Varuhuset i Sundsvall sysselsätter närmare 50 personer som ska öka shoppingupplevelsen med en positiv och kunnig kundservice.

– Varuhuset ligger exceptionellt väl synligt och nära. I och runt Sundsvall finns mycket aktiva människor med stort intresse för DIY, natur och bilar. Vi har många gör-det-självare bland våra kunder, men med våra tjänster behöver du inte göra allting själv, om du inte vill förstås! Även om att göra saker själv har blivit alltmer sällsynt på vissa håll, så uppmuntrar både de utmanande ekonomiska tiderna och även det ökande hållbarhetstänket människor att reparera och underhålla sina saker, säger Johan Ljung varuhuschef för Motonet AB. 

Genom Motonet PRO kommer även företagskunder betjänas av dedikerade företagssäljare även innan själva varuhuset har öppnat sina dörrar. Företag får således service både under tidiga vardagsmorgnar, under varuhusets alla öppettider och även under helgerna.

Motonet Snabbservice – hjärtat i servicen

Motonets produktsortiment kompletteras av en rad olika tjänster och servicestationer. I anslutning till varuhuset kan du exempelvis hyra släpvagn eller dammsuga bilen.

Överlägset mest positiv feedback från de finska kunderna kommer dock från Motonet Snabbservice – en test- och servicestation för mindre underhåll av bilen. Dit hör exempelvis byte av billampa eller torkarblad, mätning av motoroljan eller släckning av en tvåa efter besiktningen. Vid Motonet Snabbservice kan kunden köra in sin bil för att få snabb hjälp av Motonets personal.

Motonet Snabbservice erbjuder även OBD-tester och kontroll av bilbatteriets laddningskapacitet och skick.

– Tanken är att säkerställa att bilisten kan fortsätta sin resa. Större service hänvisas dock alltid till en verkstad, som kommer att öppna i Motonet i Sundsvall under våren 2024, säger Fredrik Hallstensson, varuhuschef.

Onlinebutiken redan lanserad

Motonet lanserade dessutom nyligen den svenska e-handeln, www.motonet.se. Den nya onlinebutiken är på en nyutvecklad, modern och teknisk plattform som gör det ännu smidigare att handla online. När onlinebutiken utvecklades har användarvänligheten och en säker shoppingupplevelse varit grundpelare.

Snabba leveranser genom ett av Europas modernaste logistikcenter

Broman Logistics, som ingår i samma koncern som Motonet, ansvarar för Motonets logistik. Det toppmoderna automatiserade logistikcentret i Kervo, Finland, är ett av Europas mest avancerade logistikcenter. Centret hanterar 97 % av alla produkter automatiserat, vilket innebär snabba och exakta leveranser till kunderna i Sverige.

Broman Logistics bygger för närvarande ut centret som kommer stå klart i början av 2024. Tillbyggnaden kommer att fördubbla golvytan. Efter tillbyggnaden har totalt 760 miljoner kronor investerats i logistikcentret.

Motonets expansionsplan i Sverige

Motonet planerar att på lång sikt expandera över hela Sverige. Nästa år öppnas varuhus i både Gävle och Örebro. Kedjan har 40 varuhus i Finland och 1 i Estland. Motonet är en del av finska Broman Group, vars historia går nästan 60 år tillbaka i tiden. Företaget ägs av den finska familjen Broman.