Nyheter

SJ utökar trafiken till flera orter

Från och med den 10 december 2023 införs en ny tidtabell för SJs avgångar, och med det utökas trafiken till bland annat Uppsala, Linköping, Arlanda och Gävle.

Några av förändringarna i korthet:

Direkttåg utan uppehåll återinförs från och med den 11 december 2023 mellan Stockholm-Uppsala. Det är återigen möjligt att resa mellan orterna på drygt en halvtimma. Med återinförandet av direkttågen fördubblar nästan SJ sin trafik på sträckan och skapar plats för fler resenärer.

På sträckan Linköping-Norrköping-Stockholm-Arlanda-Uppsala-Gävle, utökas trafiken från och med den 10 december från 7 till 12 avgångar per dag, i vardera riktning. Dagtid innebär det ca en avgång i timmen. Mellan Stockholm och Ljusdal planeras för 5 avgångar i vardera riktning.

– Det är såklart glädjande att vi nu kan utöka trafiken från Linköping mot Stockholm, och även mot Arlanda, Uppsala och Gävle. Vår ambition är att köra så mycket tåg vi kan för att möta den stora efterfrågan på tågresor, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Den främsta anledningen till att trafiken nu kan utökas är en bättre personaltillgång jämfört med föregående år. En av orsakerna till detta är en stark rekrytering och kommande examineringar från SJs egna lokförarskola.