Nyheter

Nya elektriska krossen SANDVIK UJ443E premiärvisas på Oktoberdagarna hos Fredheim Maskin

Sandvik UJ443E är en helt nyutvecklad grovkross från Sandvik som kommer att visas upp för första gången i drift på Oktoberdagarna 19-21 oktober hos Fredheim Maskin i norska Spydeberg. Modellen har utvecklats i tät dialog med Sandviks återförsäljare och innehåller en mängd förbättringar som ska höja produktionen, underlätta service och samtidigt skapa en säkrare arbetsmiljö för operatörerna.

UJ443E tar över efter den välkända UJ440i som har sålts i ett stort antal och visat sig vara en mycket driftsäker maskin. Den nya modellen har högre kapacitet än sin föregångare tack vare 2stegs grizzly, optimering av styrsystemet samt en ny drivlina. Tack vare att driften sker via elmotorer så kräver maskinen inte lika mycket effekt som en dieselhydraulisk lösning, även om den körs via Genset.

Finns det möjlighet att köra på elnätet så går det alldeles utmärkt, och då skapas inga utsläpp alls. Sandvik UJ443E levereras med Volvo Genset Stage5 för maximal flexibilitet, den har dessutom tillräcklig kraft för att kunna driva siktverk och stackläggare. Maskinen har ett intag på 1200 x 830mm och har samma krossenhet som Sandviks stationära krossar.

I standardutrustningen ingår bland annat : sikt, sidoutmatare, magnet, XL matare, Webasto värmare, centralsmörjning, våg från OJ Vågsystem samt dammdämpning både med hjälp av vatten och inkapslade transportörer. Bland säkerhetsdetaljerna bör det nämnas att huvudtransportören kan sänkas när man ska utföra service, och att maskinen riggas upp via fjärrkontroll.

Den har givetvis också kameraövervakad kross. Maskinen är dessutom utrustad med Unblock System med reverserbar kross som också kan startas upp med sten i krossen. Slutligen så är detta också första modellen som får Sandviks nya logo och branding.

Data:

Matarvolym: 8m3 / 12m3

Utskiljare: 2 stegs grizzly

Sikt: för 2 fraktioner

Krossenhet: Sandvik CJ412 intag 1.200 x 830mm

Transportör: Bandbredd 1.400mm med utlastingshöjd på hela 4,7meter

Magnet: för metallutskiljning

Kapacitet: 250-750ton/timme (beroende på spalt och material)

Drift: extern ström eller medföljande genset.

Genset: Volvo 370kVA Stage5 Diesel/HVO

Helt elektriska funktioner under drift (matare, kross, sikt och band)

Helt elektrisk larvdrift till förflyttning

7 års data överföring

Transporteres hel eller isärmonterad

Visas i drift om 2 veckor OKTOBERDAGER 2023