Nyheter

De jobbar extra i Volvomaskiner – på YouTube

På dagarna jobbar de i bygg- och anläggningsbranschen. På kvällar och helger ”jobbar de extra” i datorspelet Farming Simulator 22.

– Både Nicklas och jag kör Volvo EC380E i spelet och emellanåt kör jag Swecon Uppsalas servicebil, säger William Hubner.

Gränsen mellan verklighet och fantasi är flytande för spelgänget CW Volvominers. Det började med att skolkompisarna Christian Bülow och William Hubner i Uppsala spelade Farming Simulator tillsammans och efterlyste spelkompisar via Facebook.

Fredrik Åberg, anläggare med grävmaskinsvana, från Växjö nappade och så var de tre i laget.

Det var sommaren 2022 och ganska snabbt väcktes idén att starta en YouTube-kanal och lägga ut klipp och livesändningar.

– Nu är vi nio aktiva spelare i laget och gör bland annat två livesändningar i veckan, säger Fredrik och William fortsätter:

– Responsen har bara varit positiv. Vi närmar oss tusen prenumeranter och vi har många visningar på våra klipp

Exakt kopia

I Farming Simulator 22 har de byggt upp två världar, två halvfärdiga städer som kräver mycket jobb, allt från markplanering och VA-schakter till vägprojekt. Naturligtvis kör de Volvomaskiner och i spelet har de sina egna företag som även fakturerar.

– I jobbet har både Christian och jag erfarenhet av Swecon i Uppsala. Därför ville vi även få in dem i spelet på ett naturligt sätt, fortsätter William.

Han kontaktade servicetekniker Kim Gerdingen, som även ansvarar för Swecon Uppsalas Instagramkonto, och Volvominers tog spelet till en ny nivå. Lagets moddare Per Eriksson i Bollnäs, som skapar spelets maskiner, fick bland annat specifikationer och underlag för bland annat Kims servicebil.

Läs också:

Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator

– Det är på pricken min servicebil i spelet! Allt de gör är fantastiskt detaljrikt, det är som att kliva in i verkligheten, säger Kim Gjerdingen.

Studiebesök

I mitten av maj fick spelgänget, de som kunde, göra ett studiebesök under hel dag på Swecon Uppsala. Det skapade både underlag till nya maskiner och inspiration att utveckla spelet.

– Efter arbetet blir det blir lätt flera timmar med Farming Simulator. Vi tar verkligen med oss jobbet hem, skrattar Fredrik.

Framtiden?

Det vet ingen, men Volvominers kommer garanterat att växa och leva vidare. På senare tid har de fått flera sponsorer bland Swecons leverantörer. Och Kim Gjerdingen har ”halvlovat” att ta bjuda med Volvominers till Volvo Customer Center i Eskilstuna någon gång när det passar.

– Det skulle verkligen vara roligt, det vill nog ingen i vårt lag missa, avslutar William.

På bilden: CW Volvominers visar hur de byggt in Swecon i Uppsala, Volvomaskiner m m i spelet Farming Simulator