Nyheter

Volta Trucks och SGEF inleder partnerskap kring leasing

Volta Trucks sluter partneravtal med SGEF för att kunna erbjuda finansiering som en del av Volta Trucks ´Truck as a Service´ (TaaS). SGEF är en prisbelönt global ledare inom finansiering av utrustning och försäljning i olika industrier och affärsverksamheter sedan mer än 25 år tillbaka.

SGEF erbjuder Volta Trucks kunder finansieringsprogram för operationell och finansiell leasing för att stödja kundavtal på sina europeiska marknader i upp till åtta år.

Volta Trucks erbjuder sin innovativa Truck as a Service-lösning för att möjliggöra en sömlös, förenklad och skräddarsydd övergång till en mer elektrifierad flotta genom att tillhandahålla flera färdiga paketlösningar, som exempelvis finansiering, försäkring och service och

underhåll. Detta skapar hög effektivitet och gör det möjligt för operatörer att utnyttja fordonens drifttid maximalt.

Volta Trucks VD, Essa Al-Saleh:

– Vi är väldigt glada över partnerskapet med Societe Generale Equipment Finance. Deras omfattande finansiella expertis kommer att hjälpa oss att utöka vår räckvidd, påskynda introduktionen av flottan och driva positiva förändringar i branschen. De här skräddarsydda finansieringserbjudandet tillsammans med restvärdet av en Volta Zero betyder att vi kan ge kunden en lägre total ägandekostnad när vi fortsätter att driva på övergången till en helt elektrisk framtid.

SGEF Chief Commercial Officer, Florence Rousel-Pollet: 

– Här på Societe Generale Equipment Finance är vi beslutsamma med vårt stöd till initiativ som bidrar till en grönare framtid. Det här finansiella stödet skapar möjligheter att ställa om till elektriska fordonsflottor och främjar samtidigt hållbarhet och innovation inom industrin. Vi är glada att kunna spela en roll i omställningen till elektriska fordonsflottor i Europa.

FAKTA – VOLTA ZERO

Volta Zero är världens första helelektriska 16-tons lastbil som från grunden är designad för stadstrafik och godstransporter i city. Fordonet har en beräknad operativ körsträcka på 150–200 kilometer med ett fulladdat batteri.

Volta Trucks introducerar också sitt unika TaaS-erbjudande (Truck as a Service) som utmanar existerande modeller för finansiering och service kring kommersiella transporter och fordonsflottor. TaaS innebär en kraftig förenkling för transportansvariga, fleet managers, som önskar ställa om till elektrifierade fordon. TaaS hjälper dem i varje steg genom att erbjuda ett logistikpaket för en konkurrenskraftig månadsavgift där allt ingår: En Volta Zero, ladd-infrastruktur, försäkring, service, kontinuerligt underhåll och utbildning av medarbetare för att skapa så hög effektivitet som möjligt för kunden.

FAKTA – VOLTA TRUCKS

Volta Trucks bildades i Sverige 2019 av grundarna Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företagets målsättning är att påskynda och leda omställningen till elektriska lastbilar för transporter i storstäder, framför allt i Europa.

En viktig ambition för Volta Trucks är att utveckla säkra och hållbara transporter med lastbilar. Volta Trucks har därför sedan starten inlett en rad samarbeten och partnerskap med etablerade globala leverantörer inom den kommersiella fordonsindustrin för att snabbt kunna uppnå sin ambitiösa målsättning för produktutveckling och produktion. Totalt har Volta Trucks tagit in ca 3,6 miljarder kronor (360 miljoner Euro) i investeringskapital sedan starten 2019.

Volta Trucks har kontrakterat Steyr Automotive GmbH i Österrike för produktion av Volta Zero. Under sommaren 2022 inledde företaget produktionen av de första så kallade produktionsverifikationsprototyperna (Produktion Verification Prototypes). Serietillverkning av beställda kundfordon startade den 18 april 2023.

Företaget håller också på att etablera sitt nätverk av serviceanläggningar, ”Volta Trucks Hub”, på de marknader där Volta Zero har lanserats. Anläggningar i London, Paris, Duisburg och Madrid är redan på plats.

Fakta – SGEF

Societe Generale Equipment Finance (SGEF) är den internationella utrustnings- och leverantörs-finansieringsspecialisten inom Societe Generale-gruppen.