Nyheter

Skandinavisk mässpremiär för Zeekr och Voyah

När elbilsmässan eCarExpo slår upp dörrarna i Köpenhamn nästa vecka finns hela 24 bilmärken på plats. Däribland två som får skandinavisk mässpremiär: Zeekr och Voyah.

– Vi befäster vår position som Europas största elbilsmässa, säger Anna Fägersten som är marknadschef på arrangerande eLife Nordic AB.

eCarExpo växer starkt och årets danska upplaga i Bella Center i Köpenhamn den 27-29 oktober har dubbelt så stor yta som förra årets. Totalt 24 bilmärken visas och många av dem har premiärer på plats. Dessutom räknar man med att det kommer att finnas ca 70 bilar till provkörning!

– eCarExpo har ju funnits länge i Stockholm och Göteborg, fortsätter Anna Fägersten.

– Nu har Köpenhamnsmässan blivit verkligt stor och vi hoppas att många sydsvenskar tar chansen att både se och provköra riktigt många elbilar.

De nya märkena Zeekr och Voyah gör skandinavisk mässdebut och för Voyah är det till och med europapremiär för deras nya sedan Voyah Passion.

BYD visar 10 modeller däribland sin nya modell Seal: Bland andra nyheter finns Ford Explorer, Renault Scenic E-tech, Cupra Tavascan och fullvuxna Kia EV9. Dessutom visar VW den långa 7-sitsiga versionen av minibussen ID. Buzz.

Här finns också bilar som haft premiär men som få har haft möjlighet att se ”IRL”. Bland annat Volkswagens toppmodell ID.7, BMW i5 och uppdaterade Tesla Model 3 samt suven Nio EL6.

Konceptbilar

Men en bilmässa är ju bara en bilmässa om den även bjuder på bilar som inte finns… Så kallade konceptbilar. Volkswagen visar sin sportiga ID. GTI Concept som många längtat efter. Audi har också med sig den spektakulära roadstern Audi Skysphere Concept och Skoda visar sin storkombi Vision 7S.

eCarExpo äger rum på Bella Center i Köpenhamn den 27-29 oktober.

Läs mer på:

www.ecarexpo.dk

På bilden: Voyah Dreamer