Nyheter

Första publika snabbladdningsstation i samband med Top Gears Speed Week

Virtas samarbete med Kempower och Nimbnet slår nästan världsrekord för snabbladdning från en offentlig Kempower snabbladdare under Top Gears Speed ​​Week.

Virta spelade en central roll i lanseringen av den första publika snabbladdningsstationen på svenska GotlandRing – världens mest hållbara racingbana – inför Top Gears första Speed ​​Week där temat var låga koldioxidutsläpp, som hölls mellan den 31 augusti till 3 september 2023.

Nimbnets laddstation integrerades i Virtas smarta laddningsplattform kombinerat med Kempowers nya Liquid Cooled Satellites, som möjliggör en laddningshastighet på upp till 400kW. Laddaren anpassar sig efter fordonets laddningskapacitet, vilket säkerställer säker och effektiv laddning för såväl lastbilar som personbilar. Detta samarbete gör laddning mer tillgänglig och bekväm för alla elbilsförare.

– Vi på Nimbnet, anser att tillgången till laddningsmöjligheter är en rättighet. Det är därför vi arbetar för att säkerställa tillgången på laddare för alla – oavsett om du kör en tung lastbil eller en bil i den kompaktare modellen. GotlandRing gör det möjligt för oss att tillhandahålla laddning för de mest extrema av bilar, vilket hjälper till att driva tekniken framåt. Det gläder mig att vi kan vara med och visa upp EV-prestanda som traditionella förbränningsfordon inte kan mäta sig med. Som doktor i reglerteknik vet jag att detta fångar människors fantasi och främjar elektrifiering, vilket bidrar till att uppnå Nimbnets uppdrag att påskynda elektrifieringen för att minska CO2-utsläppen. Det är fantastiskt att göra detta i samarbete med Virta, Kempower och GotlandRing, säger Torbjörn Nordling, projektledare på Nimbnet AB.

Samarbetet sätter ribban högt för en mer miljömedveten framtid för mobilitet 

Som en pionjär inom hållbarhet och e-mobilitet fungerade GotlandRing som den idealiska platsen för Top Gears första hållbara Speed ​​Week, som sammanföll med GotlandRings 20-årsjubileum. Elbilar vid evenemanget laddades med 100 procent förnybar energi producerad på plats, och förbränningsmotorer drevs av biobränsle. Det här banbrytande evenemanget visar racingbranschens potential att bli mer miljömässigt ansvarsfull och sätter ribban för en värld av motorsport och hållbar mobilitet.

– Tillsammans med Virta och Nimbnet slutförde vi den gemensamma nordiska satsningen på väldigt kort tid, lagom till Top Gears Speed Week. Nu kan alla som kör en elbil och besöker GotlandRings racerbana uppleva DC-snabbladdning när den är som bäst. Kempower Liquid Cooled Satellites ger en laddningsupplevelse i världsklass utan kompromisser – inte bara genom hög laddningskapacitet utan också snabb och smidig kabelhantering tack vare Kempower satelliternas intuitiva och ergonomiska design, säger Erik Kanerva, försäljningsdirektör för Nordeuropa på Kempower.

Virta tog ledningen i att lansera den nya laddstation på rekordtid, och tog kontakt med slutanvändare, produktchefer, hårdvarutillverkare och leverantörer. Stationen på GotlandRing är en del av Virtas omfattande roamingnätverk, som omfattar 400 000 laddpunkter, vilket gör att 500 000 elbilsförare kan ladda med sina föredragna befintliga betalningslösningar.

– Att lansera den snabbaste publika laddaren på Skandinaviens största racerbana är ett bevis på elektrifieringens tillväxt – från sportentusiastens sida till allmänhetens. Det är ett nöje att arbeta med föregångare i elbilsindustrin för att stötta något så välkänt som Top Gear, och förvandla en traditionell sport till en framtid av elektrifiering. Men det är bara ett första steg på vägen, och vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans mot en grönare framtid, säger Martin Lundgren, Country Director för Virta Scandinavia.