Nyheter

Svenskt-finskt samarbete ger nyskapande lösningar för bioenergitransporter

Transportsektorn har ständigt utvecklats, men aldrig förr har förändringens vindar blåst så starkt. En era präglad av teknologiska framsteg och en ökad medvetenhet om vår miljö formar branschen och pressar företag att omvärdera och anpassa sina strategier. I detta paradigmskifte väver smart design och hållbarhet samman en ny framtid för transportväsendet. Kilafors och Riikonen tar nu gemensamt ledningen inom grot-sektorn.

När svensk kvalitet möter finsk innovation, föds extraordinära bioenergilösningar. Chassit till Karlavagnen från Kilafors är känt för sin hållbarhet och mångsidighet, särskilt när det kommer till skogliga transporter. Genom att kombinera detta med den finska påbyggartekniken från Riikonen, går det att skräddarsy grot-ekipage som svarar mot framtidens behov redan i dag.

Kilafors har under oktober 2023 tillsammans med Riikonen levererat det första ekipaget utrustat med Energy Superstructure till Fahlgrens Åkeri i Vindeln. Bilen har en kapacitet på cirka 57 m³ och vagnens kapacitet är upp till 100 m³.

– Vi är tacksamma för det förtroende som Fahlgrens Åkeri har visat oss genom att välja Riikonen och Kilafors, säger Ingemar Hermansson, regionansvarig hos Kilafors. Vårt främsta mål är att erbjuda innovativa, högkvalitativa lösningar och vi ser fram emot att se resultatet av detta.

Sedan 2014 har Kilafors etablerat ett framgångsrikt partnerskap med Riikonen. Resultatet av detta är produkter som ger en garanti för långvarig prestanda och optimal effektivitet för åkerier i Norden och Baltikum.

– Denna leverans markerar inte bara en milstolpe i vårt samarbete med Riikonen utan visar också vårt engagemang för innovation, kvalitet och hållbara transporter, säger Carina Jakobsson, CEO Translink. Translink är sedan 1997 ägare av Kilafors.

Om Kilafors:Kilafors är Sveriges största tillverkare av lastbilssläp, påbyggnader, släpvagnar och kärror. Kilafors produkter är speciellt anpassade för det nordiska klimatet och byggda i Sverige. Oavsett vilket transportbehov du eller dina kunder har så har vi en lösning. Av åkare. För åkare. Sedan 1961.

www.kilafors.se

Om Riikonen:Konekorjaamo Riikonen Oy är en verkstad för tung utrustning av flera märken och en RIIKO-karosstillverkare®. Oavsett om det handlar om att köpa ny utrustning eller reparera en begagnad är principen densamma: Få det gjort på en gång – inom överenskommen tid. Sedan 1981.

www.konekorjaamoriikonen.fi