Nyheter

Lambertsson säkrar ett av Sveriges längsta vägarbete på E4:an

Sedan början på 2019 har sträckan längs E4:an, mellan Ljungby och Toftanäs, haft ett pågående anläggningsarbete. Sträckan är totalt 3,2 mil lång och innebär att en fyrfilig motorväg kommer på plats. Lambertsson har varit involverad sedan projektet tog sin början för snart 4,5 år sedan, och kan nu också glädjas åt att vara med och färdigställa projektet. Planerat slutdatum är sommaren 2025.  

Anläggningsarbetet längs E4:an, mellan Ljungby och Toftanäs, har löpt över flera etapper sedan 2019.

Projektet har varit komplext och utmanande, inte minst pga dess omfattning och den 3,2 mil långa sträckan. Som ett av Sveriges längsta vägprojekt i distans, har det krävts mycket resurser, både vad gäller personal och inte minst trafikavstängningsmaterial.

När den sista etappen nu inletts, som omfattar en 7 km lång sträcka, är det Lambertsson som får fortsatt förtroende. I ett nära samarbete ska Lambertsson ansvara för optimala trafikflöden åt huvudentreprenören Jonab under projektets slutetapp och säkerställer en fortsatt hög säkerhet för både trafikanter och de som arbetar längs sträckan.

Ted Scherstein, affärschef för Trafikanordningar hos Lambertsson, gläds åt det fortsatta uppdraget:

– Det är ett viktigt projekt för oss som varit med från start. Leveransen omfattar ett helhetsansvar för säkerheten längs den aktuella sträckan. Med tanke på att vi varit etablerade i projektet sedan start har vi stor kunskap och erfarenhet av att arbeta på sträckan, vilket blir värdefullt och kommer till nytta för vår kund nu i sista etappen.

Utöver att leverera och sköta allt material tar Lambertsson också hand om alltifrån planering, projektering samt hantering av samtliga tillståndsansökningar gällande trafikanordningarna i projektet. En glädjande och stor vinst ser man också ur ett miljöperspektiv, eftersom Lambertssons fortsatta engagemang eliminerar behovet av att transportera nytt material till platsen.

– Miljöhänsynen var en viktig aspekt när vi blev valda av Jonab. Vi kan inte bara allt om sträckan, utan har också materialet på plats redan nu, vilket spar många och tunga transporter.

– Den som troligen gläds allra mest åt att vi fått möjligheten att vara med också i avslutningen är en av våra vägdriftsarbetare, Ärtan Sjödin. Han har varit med sedan dag ett och har hela tiden varit mån om att få vara med och avsluta detta projekt, säger Ted Scherstein.

Jonab är den tredje entreprenören som Lambertsson samverkar med i projektet, och på samma sätt som med tidigare entreprenörer ser man nu fram emot ett gott samarbete för tillsammans med Jonab ta projektet i mål.

– Vi har redan kommit i gång med arbetet på E4 och känner oss jättenöjda och trygga med att ha tagit in Lambertsson i projektet. De har god kunskap om området och med dem som partner spar vi också på tunga transporter, vilket är bra både för klimatet och ekonomin, berättar Anders Bengtsson som är Jonabs platschef i projektet.