Nyheter

Tele2 och Drifter World optimerar parkering med AI och IoT

Tele2 AB har ingått ett avtal med Drifter World – ett företag som genom användning av AI optimerar användandet av parkeringsplatser och laddstationer. Tele2 levererar konnektivitetslösning som maximerar uptime och ger företaget full kontroll över sin flotta av enheter.

Drifter World är den digitala evolutionen av parkering. Med Drifters innovativa AI och IoT-lösning automatiseras hela parkeringsflödet och behovet av parkeringsvakter, P-skiva och betalautomater försvinner helt. Systemet identifierar automatiskt fordon med hjälp av smarta kameror när de anländer, initierar en betalsession och avslutar sedan den när fordonet lämnar. Sensorer fångar sömlöst in realtidsdata om beläggning och trafikflöden, vilket gör parkeringen inte bara effektiv utan också intelligent.

Tele2 säkrar tillsammans med Drifter att funktion och maximal uptime på enheterna uppnås och möjliggör att verksamheten får full kontroll på sin flotta av enheter, där de kan förstå hur varje enhet kommunicerar och vad dess status är. Samtidigt kan uppkopplingen startas om på distans, så att det inte behöver hanteras på plats.

Data om kör- och parkeringsmönster som samlas in kan delas med städer för att bättre förstå trafikflöden. Den kan även hjälpa parkeringsföretag att optimera användningen av parkeringar.

– Det är meningsfullt och roligt att arbeta med den här satsningen tillsammans med Drifter World. Med den här lösningen kan man minska bilkörningen i städer och få smartare trafikflöden. Vi är glada att vara en del av den utvecklingen, säger Cyril Deschanel, Managing Director på Tele2 IoT.

Miljödata samlas in från alla anslutna parkeringsplatser, vilket innebär att Drifter World vet vilken bilmodell som använder en parkeringsplats, eller varför en parkeringsplats används mer än en annan, samt luftkvalitet och ljudnivåer.

– Tele2s lösningar ger oss fantastisk täckning, räckvidd och snabbhet. De hjälper oss att möjliggöra smartare stadsupplevelser, förbättra trafiken och skapa ett mer effektivt och hållbart stadsekosystem, säger Fredrik Durling, VD och grundare, Drifter World.

Drifter World kommer att delta i en kundpanel om smarta städer och mobilitet på IoT Talks 2023 den 29 november. 

Om Tele2 IoT

Tele2 IoT hjälper organisationer att koppla ihop sina fysiska enheter genom att använda mobilnäten, deras eget – eller roamingpartners nät. Varje organisations IoT-resa är unik, men pålitlig uppkoppling är ett måste som grunden i alla IoT-lösningar, och här är Tele2 IoT experter.

Här är allt du behöver veta om Tele2 IoT:

Global IoT Connectivity Provider – Tele2 IoT

Foto: Josh Sorenson