Nyheter

ChargePoint lanserar ny produktserie av hanteringslösningar

 ChargePoint (NYSE: CHPT), ett globalt laddnätverk för elfordon, tillkännager en utökning av företagets produktserie av lösningar för vagnparkshantering. De nya mjukvarulösningarna finns tillgängliga för såväl helelektriska som blandade vagnparker och ska effektivisera deras verksamhet, samt sänka deras totala ägandekostnader, vilket underlättar övergången till elektrisk mobilitet.Den nya mjukvarusviten för vagnparker är utformad för att förenkla hanteringen av både helelektriska och blandade vagnparker. Plattformen har tre centrala lösningar – laddstationshantering, fordonstelematik och mobilitetstjänster – för att underlätta laddningssessioner och roaming längs med vägarna. De erbjuder vagnparksansvariga end-to-end-möjligheter för att driva fram lägre ägandekostnader. Sviten kan implementeras antingen som ett komplett paket eller som individuella lösningar.

– Vi förstår den oro som vagnparksansvariga känner kring de investeringar som krävs för att övergå från flytande bränslen till eldrift, inklusive kostnaden för den infrastruktur som behövs för att ladda elbilar, säger Michael Hughes, Chief Revenue Officer på ChargePoint. Genom att tillföra ett brett spektrum av lösningar för vagnparkshantering över en och samma plattform hjälper vi vagnparksansvariga att identifiera och förverkliga betydande besparingar av deras totala ägandekostnader. Den här mjukvaran ger dem bättre kontroll över och insyn i sina verksamheter, samt möjligheten att minska driftskostnaderna över hela ägarcykeln.

ChargePoints mjukvaruplattform för vagnparker är utformad för att fungera med en stor mängd laddstationstillverkare och alla typer av elfordon.

Dess omfattande funktioner ger vagnparksansvariga följande möjligheter:  Automatisera scheman för att säkerställa att laddning sker till lägsta elpriserOptimera ruttberedskapenRealtidsinsyn över fordonspositionerSynlighet på platsnivå för garanterad driftberedskapSpåra mätvärden för ESG-målFå varningar i realtid för att maximera laddstationens drifttidMaximera bränslebesparingar för elbilar med avancerade energihanteringsverktyg

Med öppet API och utvecklarpartnerskap är ChargePoints produkter för elfordonsflottor helt integrerade med de verktyg som fordonsansvariga använder för sin verksamhetsdrift, såsom tredjepartstelematik, ruttplanering, leveranser och underhållssystem.

Mjukvarusvitens telematikfunktioner är specialbyggda för elfordon och dess laddare, vilket ger vagnparksansvariga tillgång till djupare prestandainsikter för att optimera batteriets hälsa, fordonets laddningskapacitet och elfordonsflottans allmänna driftprestanda. Med ChargePoint kan fordonsansvariga dra nytta av elfordonsspecifika funktioner, såsom uppdragskritiska data som fångas upp av laddstationer och fordon, realtidsinsyn över fordonspositioner, samt batteritelematik som tidigt kan upptäcka batteriproblem.För vagnparksansvariga med behov av att ladda fordonen ute på vägarna, gör plattformen det möjligt för dem att hantera laddningsaktiviteter oavsett vart deras förare befinner sig – på arbetsplatser, under bilfärden eller hemmavid – med sömlös mobilintegration. Denna integration kan ske på ChargePoints mobilapp eller på en annan mobilapplikation via ChargePoint API:er. Förare i Europa och Nordamerika har, via ChargePoint-nätverket och dess roamingpartners, tillgång till över 750 000 laddplatser och kan även betala för sina laddningar genom integrationer med olika kortleverantörer. För vagnparker där förarna tar med bilarna hem möjliggör plattformen återbetalning av el som där levereras.

För mer information om ChargePoints nya mjukvara för vagnparkshantering:

https://www.chargepoint.com/fleet/software