Nyheter

Italiensk glass ger inspiration till 2024 års bilfärger

BASF som tillverkar färg- och lackkomponenter har undersökt vilka bilfärger som kommer vara trendiga 2024. Färgerna är långt ifrån de klassiska grå och vita nyanserna på färgkartan.

BASF publicerar årligen en trendrapport som undersöker vilka bilfärger som kommer att bli trendiga för det kommande året. Under 2024 kan bilentusiaster i Europa se fram emot en ljus palett bestående av beigetoner och pasteller.

– Trendrapporten visar att vitt, grått, svart och andra traditionella bilfärger sjunker längre ner på listan över de färger som kommer att pryda de nya bilarna på vägarna, säger Roman Dudar på BASF Coatings Solutions.

Kollektionen för 2023/2024 kallas ”ON VOLUDE” och avspeglar, enligt BASF:s designers, en positiv och uttrycksfull stämning. Kollektionen ges ut speciellt för Europa. Asien och USA får andra nyanser.

I trendrapporten kan man läsa att paletten inspirerats av italiensk glass och sommarstugestil. Framför allt är det mångfald och nyanser som är nyckelorden för de kommande färgerna.

Om du är intresserad av att utforska färgerna närmare kan du hitta dem här. ON VOLUDE 2023-2024 (basf-coatings.com)