Nyheter

Per Bystedt vill skrota mobiltelefonerna – till förmån för tunnare och mer strömsnåla klienter som använder streamingteknik

Anders Frick på Realtid intervjuar Per Bystedt, VD på Xiris Group, som vill skrota mobiltelefonerna – till förmån för tunnare och mer strömsnåla klienter som använder streamingteknik.

Ur artikeln:

”Per Bystedt var med och byggde upp Modern Times Group, och var under 1990-talet bland annat vd för produktionsbolaget Trash Television, ZTV och TV3 Broadcasting Group. 1997 lämnade Bystedt MTG och började som vd för Spray där han stannade till början av 2000-talet. Därefter har han bland annat varit både vd och styrelseordförande för hajpade mobiltillverkaren Neonode, samt engagerat sig i miljonprogramsprojekt i Brasilien.

Nuförtiden vill han däremot skrota mobiltelefonerna – åtminstone i sin nuvarande form. Bystedt ser istället en framtid där det tillverkas tunnare och mer strömsnåla klienter som använder streamingteknik, vilket han menar kommer att spara batteritid och förlänga enheternas livstid – utan att användaren märker någon skillnad.”

Hela artikeln och en videointervju finns tillgänglig på

Realtid.se.

Foto: Jan Vašek