Nyheter

En ny generation transportbilar från FIAT Professional

Nya Ducato, Doblò och Scudo debuterar med ny design, nya anslutningssystem, nästa generations ADAS system och nya elektriska drivlinor.

FIAT Professional fortsätter sin framgång genom att presentera en ny generation transportbilar inför modellår 2024. Nya Ducato, Doblò och Scudo debuterar med ny design, nya anslutningssystem, nästa generations ADAS system och nya elektriska drivlinor.

Med över ett sekel av historia är FIAT Professional ett riktmärke inom lätta nyttofordon. En pionjär när det gäller att omvandla teknologier till grönare och mer effektivare, särskilt med flaggskeppet Ducato, som har varit ledare på den europeiska marknaden 8 år i rad från år 2014 till 2021.

Det nya modellprogrammet presenterades i Italien på Balocco – Stellantis Proving Ground, som en del av evenemanget ”Stellantis Commercial Vehicle Ambition Day”, en milstolpe i Stellantis strategiska plan.

– Vi på astara Sweden är mycket stolta över att få erbjuda det starka och kompletta modellutbudet från FIAT Professional och ser fram emot produktnyheterna som lanseras med modellår 2024. säger Christian Lysholm, Brand Director, på astara Sweden som är generalagent och importör i Sverige för Fiat Professional.

Nya Ducato MY24

Ducato är en global modell som säljs i mer än 80 länder och är en av de mest sålda modellerna i FIAT:s historia, med mer än 3,5 miljoner fordon tillverkade på över 40 år. Nya Ducato modellår 2024 bekräftar sin ledande position och erbjuder en rad uppdateringar för att säkerställa kundernas krav. Ducato erbjuds med två olika drivlinor; diesel eller 100% elektrisk. Nya E-Ducato MY24 kommer bl.a med nya säkerhetssystem, uppdaterad komfort och nya tekniska funktioner.

Urval av nyheterna hos modellår 2024:

Nytt 110-kwh-batteri; garanterar upp till 420 km* räckvidd i WLTP-cykeln (+30% jämfört med den föregående version)
Ny kraftenhet; levererar upp till 200 kW effekt (270 hk) kombinerat med 410 Nm vridmoment
Nytt laddningssystem; med två standardladdare ombord, som klarar av upp till 11 kW AC eller upp till 150kW DC vid snabbladdning.
Nya aerodynamiska förbättringar; säkerställer en minskning av bränsleförbrukning och CO2 -utsläpp med upp till 9 % jämfört med föregående generation.
Nytt komplett utbud av ADAS; Kollisionsvarningssystem, trafikskyltsigenkänning, filbytesvarnare, trötthetsvarnare och intelligent hastighetsassisstent blir standard på samtliga versioner av E-Ducato. Som tillval erbjuds ADAS nivå 2.
Ny interiör-och exteriördesign; med nydesignad instrumentbräda, nya funktionella dörrpaneler, ny innovativ frontgrill med modern design som bidrar till att förbättra den aerodynamiska effektiviteten.

Nya Doblò MY24

Tack vare geniala och innovativa lösningar som bidrar till säkrare och bekvämare bilkörning är nya Doblò den idealiska partnern för alla professionella arbetare. Både Doblò och E-Doblò behåller sin attraktivitet men förnyas genom nya funktioner som svar på kundernas användningsområden och nya mobilitetsbehov:

Urval av nyheterna modellår 2024:

Ny interiör-och exteriördesign; ny ratt, nya uppgraderade sätestyger, ny front, nya strålkastare samt nya exteriöra färger; Volare Blu och Toscana Green.
Ny optimerad körglädje; tre nya körlägen för att förbättra prestandan samt nya rattpaddlar för regenerativ bromsning.
Nya säkerhetsfunktioner; ny uppdaterad Magic Mirror backspegel med två kameror – en placerad under den högra backspegeln och den andra ovanför bakdörrarna, uppdaterade ADAS funktioner blir standard på både Doblò och E-Doblò
Ny uppgraderad räckvidd; nu upp till 330 km* räckvidd (WLTP-blandad körning), en förbättring på ca 18% jämfört med den föregående version.
Ny värmepump; som förbättrar komforten samtidigt som det bidrar till fordonets effektivitet och därmed dess räckvidd.
Nya mediafunktioner; ny 10” Uconnect pekskärm med förbättrad upplösning och Smartphone Station, som låter föraren styra alla infotainmentenheter på sin smartphone genom att använda rattknapparna eller röstkommandon.

Nya Scudo MY24: 

Nya Scudo är en multifunktionell och smart transportbil tillgängligt med 100% elektrisk drivlina och den senaste generationens dieselmotor. För att möta kundernas behov som först och främst använder sitt fordon som ett arbetsredskap, kommer nya Scudo och E-Scudo med en rad nya funktioner. Nya Scudo tar ytterligare ett steg mot excellens i att betjäna proffs.

Urval av nyheterna modellår 2024:

Ny interiör-och exteriördesign; ny frontgrill, nydesignade Full-LED-strålkastare, nytt digitalt intrusmentkluster
Utökad förvaringsutrymme; ny funktionella interiörfack, större mugghållare och större förvaringsutrymme
Ny e-motor; nu med 100 kW som ger omedelbart vridmomentet på 260 Nm och säkerställer optimala prestanda i alla belastningssituationer
Nytt regenerativt bromssystem; som kan aktiveras enligt fyra olika regenereringslägen med hjälp av paddlar bakom ratten.
Utökad räckvidd; Batteriet på 50 kWh ger 224 km räckvidd (WLTP-blandad körning) och 75-kWh-batteriet erbjuder upp 350 km av maximal räckvidd (WLTP-blandad körning).

Det uppdaterade modellprogrammet kommer att vara tillgängligt för fabriksbeställning i Sverige i början av år 2024. Priser och konfigurationer är vid publicering ännu ej bekräftade.