Nyheter

Develon vinner två utmärkelser vid CES 2024 Innovation Awards

Develon, tidigare Doosan Construction Equipment, har vunnit utmärkelser i två av kategorierna i CES 2024 Innovation Awards som tillkännages under CES 2024 Exhibition, världens största elektronikmässa, som hålls i Las Vegas i Nevada, USA 9-12 januari 2024.

I den första kategorin – Vehicle Tech & Advanced Mobility – presenterade Develon ”SMART COLLISION MITIGATION with Sensor Fusion”.

SMART COLLISION MITIGATION (SCM) är ett aktivt säkerhetssystem som upptäcker föremål runt en grävmaskin genom Sensor Fusion av kamera och radar. Grävmaskinen är utrustad med fyra eller fler kameror för att ge en 360-graders vy överallt. Med hjälp av AI-teknik kan den selektivt upptäcka människor eller föremål.

Dessutom används tre vidvinkelradarsensorer med 180-graders horisontellt synfält (FOV) för att minimera döda vinklar och noggrant mäta avståndet mellan detekterade objekt. När en fotgängare eller ett föremål upptäcks inom varnings-/riskzonen aktiveras visuella/hörbara varningar, och grävmaskinens sväng- och körhastighet reduceras och stoppas sedan automatiskt för att aktivt förhindra olyckor.

Develon är den första tillverkaren av anläggningsmaskiner i världen som använder fusionsteknik för att komplettera en maskins kameror och radar. Genom att lägga till fusionsteknik ökar noggrannheten avsevärt när det gäller att upptäcka hinder och avstånd från utrustning jämfört med maskiner med en enda sensor.

Develons X-Agent-system hedrades i den andra kategorin – mobila enheter, tillbehör och appar. X-Agent är en lösning som förbättrar produktiviteten och skickligheten hos förare av grävmaskiner, hjullastare och ledade dumper.

X-Agent har en AI-funktion som utförligt analyserar information som förar-/utrustningsstatus och arbetsplan för att skapa en optimerad rutt för att förbättra produktiviteten för okvalificerade arbetare med cirka 30 %. För fjärrstyrning med visioninformation extraherar den också metainformation baserat på nätverken och skickar minimal information även i en ofullständig nätverksmiljö (2G, 3G). Detta möjliggör smidig fjärrstyrning. Som en produkt optimerad för komplexa mekaniska arbeten kan den spara på arbetskraft, vara miljövänlig och spara cirka 15 % i energi.

Develons portfölj av avancerad teknologi kommer att vara en framträdande del av företagets monter på Intermat-mässan i Paris i april 2024, som en del av en visning under temat ”Powered by Innovation”, inklusive den första demonstrationen i Europa av Develon Concept-X 2.0 autonom anläggningsutrustningslösning.

För mer om DEVELON, besök webbplatsen: https://eu.develon-ce.com/en/