Nyheter

NordVPN klarar oberoende integritetstest – för fjärde gången 

NordVPN, ett ledande cybersäkerhetsföretag, har genomgått en oberoende granskning som bekräftar bolagets utfästelser om att inte spara några loggar. Granskningen utfördes av det ledande konsultnätverket Deloitte, som för fjärde gången verifierade NordVPN:s åtagande om integritet och att bolaget inte spårar eller loggar användares aktiviteter online. 

– Samtidigt som vi arbetar hårt för att skapa och utveckla världsledande cybersäkerhetslösningar för att skydda våra kunder tar vi integriteten på största allvar och står fast vid vårt löfte att inte övervaka eller registrera våra användares onlinetrafik. Vi är övertygade om att en no logs-policy bör vara en branschstandard. En oberoende granskning av ett betrott Big Four-bolag likt Deloitte försäkrar våra kunder om vårt engagemang för ett säkrare och bättre internet, säger Marijus Briedis, CTO på NordVPN. 

Under uppdragsprocessen intervjuade Deloittes experter NordVPN:s anställda och granskade dess serverinfrastruktur, serverkonfiguration och tekniska loggar. Deloitte hade tillgång till NordVPN:s tjänster från den 30 november till 7 december 2023 och granskade under tiden integritetsrelevanta konfigurationsinställningar och procedurer på Obfuscated, Double VPN, Standard VPN, Onion Over VPN (TOR) och P2P-servrar.

Under granskningen upptäckte Deloitte inga tecken på att NordVPN på något sätt inte lever upp till sitt no logs-åtagande. De backar upp NordVPN:s påståenden om att företaget inte lagrar några inkommande eller utgående trafikdata, inklusive IP-adresser, surfhistorik och besökte webbplatser.

NordVPN:s första oberoende no logs-granskning utfördes 2018 och följdes av en andra och tredje granskning åren 2020 respektive 2022, vilket visar på företagets engagemang kring integritet. Dessa oberoende granskningar försäkrar NordVPN:s kunder om att de får vad de blivit lovade – en VPN-tjänst som inte spårar eller loggar deras surfhistorik.

Den fullständiga granskningsrapporten finns tillgänglig att läsa på:

NordVPN:s webbplats.