Nyheter

Ny förbindelse mellan Norrköping och Europa

Ökade möjligheter till mer hållbara transporter mellan Europa och Norrköpings Hamn blir verklighet under januari 2024. Tyska Kombiverkehr startar upp en ny sträcka för tåg som kommer att trafikera Norrköpings Hamn från och till Europa via Malmö.

Kombiverkehr är sedan tidigare en etablerad aktör i Sverige och har över 110 terminaler i sitt Europeiska nätverk.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få bli en del i Kombiverkehrs intermodala nätverk. Detta kommer att ge våra kunder nya möjligheter till mer hållbara transporter där en längre del av transporten förläggs till järnväg och sjö i stället för vägtransporter, säger Magnus Grimhed, Marknads- och försäljningschef på Norrköpings Hamn.

– Vi är glada över att ha knutit ett starkt partnerskap med Norrköpings Hamn för att bredda vårt nätverk. Detta innebär en spännande ny möjlighet för våra kunder att nå ännu fler viktiga destinationer inom Sverige. Den nya intermodala transportmöjligheten möjliggör upp till 80 procent CO2-besparing, bland annat till destinationer som Duisburg, Ludwigshafen och Barcelona, säger Björn Saschenbrecker, ansvarig för affärsutveckling på Kombiverkehr.

Fördelar med den nya förbindelsen:

Möjlighet till hållbara transporter

Regelbundna avgångar: måndag onsdag och fredag

Flexibilitet för container, tankcontainer och trailer