Nyheter

Herz: Hertz Sveriges bilflotta påverkas inte av Teslas höga reparationskostnader

De senaste dagarnas nyhetsrapportering har berört Hertz USA och avyttringen av en stor andel Teslabilar från företagets bilflotta. Hertz Sverige har inga Teslabilar och omfattas inte av denna rapportering och tvärtom, ökar sin elbilssatsning med 30% under 2024.

För några veckor sedan kom nyheten att Hertz i USA, som beställt 100 000 bilar från Tesla efter pandemin, nu överger sin satsning på elbilar. Anledningen är de höga reparationskostnaderna som gör att företaget måste reducera sin elbilsflotta.

– Vi har en majoritet av Volvo – och Polestarbilar i vår flotta och därmed påverkas inte vi i Sverige. Vi gör det motsatta och ökar vår elbilsflotta under 2024 med 30%. De första leveranserna av Volvo EX30 kommer att anlända i februari och vi hoppas att våra kunder är lika ivriga som oss på att testa denna nya, helelektriska, kompakta SUV, säger Cecilia Saberi, Kommunikationsansvarig på Hertz Sverige.

Hertz USA har även en stor andel Polestarbilar som inte påverkas av de höga reparationskostnaderna och kommer att behålla dessa i sin elbilsflotta.