Nyheter

TCS utser Shreerang Talekar till ny Nordenchef

IT- konsultföretaget Tata Consultancy Services (TCS) utser Shreerang Talekar till ny chef för den nordiska verksamheten. Shreerang kommer att vara baserad i Stockholm och utöver sin nya nordiska roll kommer han också att vara ansvarig för TCS verksamhet i Sverige.

Han efterträder Avinash Limaye som efter tre år i rollen övergår till en ny roll inom TCS utanför Norden.

– TCS har en unik position på den nordiska marknaden genom att under flera år möjliggjort framgångsrika digitala transformationsresor för kunderna, vilket har resulterat i ledande kundnöjdhet. Avinash och hans team har gjort ett fantastiskt arbete med att driva den nordiska verksamheten,och jag är både hedrad och ödmjuk över denna möjlighet att samarbeta med alla intressenter i regionen och ta TCS till nya höjder. Nordiska företag ligger i framkant när det gäller digitalisering, innovation och entreprenörsinitiativ. Jag ser fram emot att arbeta med mina kollegor, kunder och partners i regionen för att skapa en framgångsrik och hållbar framtid för oss alla, säger Shreerang Talekar.

TCS etablerades i Norden 1991 och har över 20 000 anställda som arbetar för kunder i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Under de senaste 14 åren har TCS i Norden rankats som den bästa leverantören av IT-konsulttjänster av sina kunder. TCS har dessutom utsetts till “Top Employer” i Sverige tio år i rad av Top Employers Institute.

Shreerang har en lång och framgångsrik karriär på TCS som sträcker sig över mer än två decennier med flera ledande befattningar i främst Tyskland, Danmark och Norge.

I sin senaste roll har Shreerang ansvarat för flera stora affärer i Europa. Han har dessutom lett flera initiativ för TCS europeiska verksamhet. Dessa initiativ inkluderar bland annat go-to-market-kanaler för M&A såväl som initiativ inom hållbarhet och multi-cloud. Han har gedigen erfarenhet av det europeiska affärsklimatet och utöver arbetet följer han dessutom sina passioner för sport, teknik, samhällsengagemang och hållbarhetsinitiativ.