Nyheter

STS öppnar ny anläggning

Antalet oberoende verkstadsaktörer på tunga sidan i Eskilstuna utökas när STS i dagarna öppnat en helt ny anläggning med fyra fordonsplatser. STS nya anläggning öppnar i konkurrenten Fordonsservice i Eskilstuna AB:s gamla lokaler på Vägmästarvägen 5 i Svistavid östra infarten till Eskilstuna. Fordonsservice i Eskilstuna har istället flyttat till nya lokaler på annat håll i stan.

STS nya verkstad i Eskilstuna bemannas till att börja med av sex fordonstekniker, men under nästa år planerar man öppna även en tvättanläggning i en hall intill.

– Att vi öppnar här i Eskilstuna är ett önskemål från kunderna– vi öppnar inte på ren spekulation. Vi vill växa i första hand organiskt och inte genom förvärv, säger STS vd Stefan Klingberg. Och tillägger:

– Eskilstuna är ett väldigt bra läge för oss. Det har blivit ett av Sveriges största logistikcentrum, som har växt mycket sedan Coop byggde sin varuterminal här för några år sedan.

Öppnandet av verkstaden i Eskilstuna innebär att STS nu har totalt tretton anläggningar i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder.

De senaste åren har man konsoliderat och minskat antalet anläggningar något, genom att stänga en av två verkstäder i Sundsvallsområdet (Timrå), verkstaden i Gävle, två av tre verkstäder i Stockholm samt en av de två verkstäderna i Göteborg.

Foto: Peter H