Nyheter

Logicenters förvärvar norska Marine Trading AS

Logicenters fortsätter sin satsning i Moss och har tillsammans med Gudmund Harlem ingått en överenskommelse om att förvärva företaget Marine Trading AS. Transaktionen innebär förvärv av samtliga nio logistikegendomar som Marine Trading AS äger i Moss samt en betydande markbank i Våler Næringspark. 

I våras säkrade Nrep den största value-add fastighetsfonden genom tiderna med över 40 miljarder norska kronor i eget kapital – avsedd för att investeras i Norden och Nordeuropa. I maj stod det även klart att fondens norska satsning förvärvade två centrala kontorsfastigheter från Entra för 1,5 miljarder norska kronor.

Nu har ytterligare en stor transaktion har genomförts i Norge genom förvärvet av logistikutvecklaren Marine Trading AS. 

– Marine Trading AS egendomar passar bra in i vår nordeuropeiska portfölj, med flexibla byggnader som passar både stora och små logistikhyresgäster. Logicenters har stor tilltro till Moss som en logistikhubb med närhet till europaväg och hamn, samt attraktiv tillgång till kvalificerad arbetskraft. De egendomar vi förvärvar har också vissa miljömässiga kvaliteter och en bra grund att bygga vidare på, vilket harmoniserar med vår satsning på hållbarhet, säger Jørgen Bråten Nordby, investeringsansvarig och portföljförvaltare på Logicenters i Norge. 

Förvärvet är ett strategiskt steg mot att öka Logicenters närvaro inom logistiksektorn i Norge och säkerställer mer mark för att fortsätta utveckla logistikfastigheter söder om Oslo. Logicenters bygger för närvarande en logistikbyggnad på över 20 000 m2 i Moss på spekulation och utökar nu sin portfölj i området. 

– Vi på Logicenters är mycket nöjda med vår fortsatta satsning i Norge. Förvärvet av denna portfölj är riktigt bra då det ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet ytterligare. Vi har stor tilltro till Moss som ett konkurrenskraftigt och prisvärt alternativ till Vestby. Detta går dessutom i linje med vårt engagemang att erbjuda och utveckla moderna och hållbara logistiklösningar för våra hyresgäster. Kombinationen av flera befintliga byggnader och mark passar vår strategi att kontinuerligt underlätta för hyresgästernas tillväxt och förändrade behov, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters. 

Logicenters är nöjda med att förvärva nio bra egendomar med totalt 78 000 m2 logistik och ingår samtidigt ett samarbete med Gudmund Harlem, som blir medinvesterare och kommer att inta en operativ roll för att bistå med uthyrning och ytterligare utveckling av markbanken. 

Jag har under flera år haft ett nära och gott samarbete med Marine Trading AS för att utveckla den kommersiella fastighetsportfölj de har. Tillsammans har vi lyckats etablera många stabila hyresgäster både i befintliga byggnader och i de byggnader som har uppförts på senare år. Genom denna process kom jag överens med Svein Willadssen om att tiden var mogen att överlåta fastighetsportföljen vidare till en större aktör för att ytterligare utveckla företaget. Jag vill tacka teamet på Marine Trading AS för ett nära och gott samarbete i processen och det är med ödmjukhet jag kommer att fortsätta det goda arbete de har gjort både med fastigheterna och framför allt med det nära förhållandet de har haft till sina hyresgäster och samarbetspartners”, säger Gudmund Harlem.