Nyheter

Här är Europas bästsäljande laddhybrid

Ford avser att inspirera förare att omfamna en elektrisk framtid och nya Kuga spelar en avgörande roll på den resan. Ford Kuga är Europas bästsäljande laddhybrid (PHEV) 2021, 2022 1,2 och enligt de senaste tillgängliga uppgifterna även så under 2023. Med djärv och självsäker design erbjuder nya Kuga pålitlig prestanda från hybriddrivlinor, bekvämlighet med sömlös uppkoppling och ett komplett utbud av den senaste generationens förarassistanssystem som gör den till den en perfekt följeslagare till de mest varierade vardagsäventyren.

Nya Kuga – byggd i Europa och designad för europeiska förare – erbjuder de kunder som har möjlighet till laddning upp till 69 km 3 eldrift med Kuga PHEV. För förare där laddning inte finns nära till hands, erbjuds elhybriden Kuga Hybrid där en elektrifierad drivlina ger upp till 900 km körräckvidd på en enda tank 4 och upp till 64 procent ren elektrisk körning i stan.

Både Kuga Plug-In Hybrid och Kuga Hybrid AWD ger avsevärt förbättrad acceleration, med minskade utsläpp via en elektrifierad körupplevelse. Med upp till 2 100 kg 6 dragvikt slår Kuga alla konkurrenter på fingrarna och det betyder att nya Kuga kan dra allt från en stor husvagn till en hästtransport.

– Ford Kuga har varit en succé bland kunder sedan den lanserades första gången 2008. Nya Kuga är vår bästa någonsin och driver oss framåt med nya nivåer av kapacitet, uppkoppling och komfort, säger Jon Williams, verkställande direktör, Ford Blue, Europa.

Fräsch design och sömlös anslutning

Nya Kuga har uppdaterats både inuti och utanpå, med en fräsch, självsäker design. De smarta Titanium, sportiga ST-Line och robusta Active-modellerna har alla unika designegenskaper och distinkta personligheter. En iögonfallande LED-ljuslist i full bredd ramar in den nya frontgrillens design, som stolt visar upp Ford-ovalen, vilket understryker dess kraft och identitet.

Inuti har nya Kuga Ford den senaste generationen av SYNC 4 7, infotainmentsystemet som erbjuder dubbelt så mycket datorkraft som tidigare system. Det integreras sömlöst med smartphones, har 5G-anslutning för snabb åtkomst till information, molnansluten navigering för att hålla dig uppdaterad i förväg, och trådlös Apple CarPlay samt Android Auto 8 för åtkomst till viktiga appar och information. Alexa Built-in 9 är också standard, så förare och passagerare kan ställa frågor eller göra kommandon även utan att en smartphone är ansluten.

SYNC 4 hjälper även förare att få ut det mesta av nya Kugas dragkapacitet, 6 med Trailer Connection Checklist hjälper den till att säkerställa säkra anslutningar. Trailer Tow Navigation gör det möjligt för förare att ange dimensionerna på sin bil och trailer så att SYNC 4 kan välja en rutt för att undvika snäva svängar, låga broar och andra hinder.

Spjutspetsteknik från fabriken till din uppfart

Avancerad förarassistansteknik stöder en enkel, bekväm körning även under de mest utmanande förhållanden. Den nya generationen av Adaptive Cruise Control 10,11 kan nu bromsa automatiskt i kurvor och korsningar samt för annan trafik. Ett 360-graders kamerasystem 12 erbjuder en helikoptervy så att parkering, förberedelse för att koppla på en släpvagn eller till och med att manövrera i en automatisk biltvätt blir en enkel match.

Praktikalitet är ledordet för nya Kugas interiör, som erbjuder komfort och bekvämlighet redo för nästa äventyr i staden och utanför. De skjutbara sätena på andra raden kan öka benutrymmet till över 1 meter för de bakre passagerarna eller frigöra upp till 140 liter 13 extra bagageutrymme. Valfria komfortstolar godkända av en ledande rygghälsoorganisation ger stöd där det behövs som mest.

Nya Kuga finns nu även som Active, perfekt för dem som vill ha den mest robusta Kuga, både i utseende och förmåga, och som kan hantera underlag så som sand eller lera.

Avancerad ljusteknik hjälper till att förbättra komforten och självförtroendet för föraren, med full LED-strålkastare inklusive Automatic High Beam Control 10som standard. Tillvalet Dynamic Pixel LED-strålkastare 10 använder navigationsdata och en vindrutemonterad kamera för att läsa vägskyltar, anpassa ljusmönstret i kurvor, korsningar och rondeller för att bättre belysa fotgängare och cyklister.
Nya Kuga byggs i Europa i Fords avancerade Valencia-fabrik i Spanien, där 3D-utskrift av delar ger mycket exakt och hållbar tillverkning. Artificiell intelligens arbetar hand i hand med ingenjörer för att säkerställa högsta kvalitet och produktion.

Offentliggörande av svenska priser och öppnande av orderböcker planeras ske till slutet av kvartal 1, 2024.

Här kan du se ännu mer av den nya Kuga Plug-In Hybrid: