Nyheter

Hallands Hamnars vd slutar

Björn Alvengrip, vd på Hallands Hamnar, lämnar sitt uppdrag.

– Det är dags för ett nytt ledarskap för vår fortsatta utvecklingsresa, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.

Björn Alvengrip började i hamnen i Halmstad 2010 och utsågs till vd för Hallands Hamnar när bolaget bildades 2013. Hallands Hamnar AB genomför just nu stora investeringar i infrastruktur och befinner sig i en affärsutvecklingsprocess för att säkerställa konkurrenskraften.

– Björn har under lång tid bidragit till Hallands Hamnars positiva utveckling. För att fullgöra vår nya beslutade strategi ser vi i styrelsen behov av ett annat ledarskap som tillsammans med organisationen tar sikte på nya kunderbjudanden, nya tjänster och lönsamhet, avslutar Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.

Björn Alvengrip lämnar sin befattning 22 januari och får en ersättning på 18 månadslöner enligt sitt anställningsavtal. Carl-Henrik Hägg, vice vd, blir tillförordnad vd och rekrytering av ny vd inleds inom kort.