Nyheter

Connecting Stockholm har tilldelats trafikavtalet för Stockholms tunnelbana

Trafiknämnden i Region Stockholm har den 23 januari 2024 tilldelat Connecting Stockholm kontraktet för Stockholms tunnelbana. Avtalet spänner över en historisk period på 11 år då Stockholms tunnelbana växer med nya stationer och linjesträckningar.

– Vi är glada och stolta över det uppdrag och förtroende som Trafikförvaltningen nu gett oss. Connecting Stockholms fokus är en säker tunnelbana i världsklass med trygga och hållbara resor med hög punktlighet och service. Vi vill vara en aktiv partner till Trafikförvaltningen och en del av alla stockholmares vardag, säger Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Connecting Stockholm är ett svenskt företag med stark lokal förankring och know-how bildat genom ett samarbete mellan brittiska Go-Ahead Group och ComfortDelGro från Singapore, där lokal expertis kombineras med gedigen erfarenhet och resurser. Allt för att långsiktigt bibehålla och vidareutveckla och hög kvalitet i Stockholms tunnelbana.

– Vi ser verkligen fram emot att starta och utveckla vår verksamhet här i Stockholm och framför allt få träffa alla hängivna och kompetenta medarbetare som idag arbetar i tunnelbanan och välkomna dem till Connecting Stockholm inom en snar framtid, avslutar Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 1 februari 2024.