Nyheter

Rameder stärker sin position som europeisk marknadsledare genom expansion i Södra Europa

Rameder Group fortsätter sin europeiska expansion genom att inleda partnerskap med spanska Enganches Aragón, leverantör av transportlösningar för fordonsbranschen. Genom denna expansion stärker Rameder ytterligare sin position som ledande fullsortimentsleverantör av dragkrokar och transportlösningar i Europa.

Rameder Group är den största fullserviceleverantören av transportlösningar på den europeiska marknaden med 27 nätbutiker i 28 länder. Genom Enganches Aragón samarbetar Rameder nu med södra Europas starkaste varumärke: Aragón är marknads- och innovationsledande för skräddarsydda transportlösningar i Spanien, Portugal och Italien.

– Rameder är Europas starkaste varumärke inom transportlösningar och står för högsta kvalitet. Våra innovativa transportprodukter kompletterar koncernens portfölj perfekt. Vi är stolta över att nu vara en del av denna framgångsrika grupp och vi kommer att växa tillsammans i Europa, förklarar Fernando Benito Monreal, VD Enganches Aragón.

Dr. David Gabrysch, CEO för Rameder Group:

– Vår investering i den sydeuropeiska marknadsledaren är ett strategiskt viktigt steg i expansionen av vårt fotavtryck i Europa. Enganches Aragóns innovativa produkter öppnar inte enbart upp marknaden i södra Europa utan kompletterar också vår produktportfölj med mycket innovativa transportlösningar som är skräddarsydda för våra kunders behov.

Rameder Group erbjuder ett brett utbud av transportlösningar för alla typer av personbilar, kommersiella fordon och husbilar. Innovativa produkter från Aragón såsom transportboxen ”Towbox” eller transportlösningarna ”Towcar” gör det möjligt för våra kunder att snabbt och avsevärt öka lastvolymen på sina fordon. Den primära skillnaden mot konventionella taktransportlösningar är möjligheten att enkelt montera transportlösningen på dragkroken. Att flytta lasten från taket till bilens baksida underlättar inte enbart lastningen, utan förbättrar också väsentligt fordonets aerodynamik, vilket leder till märkbart minskad bränsleförbrukning och ökad räckvidd för elfordon.