Nyheter

Elbilsladdare i centrala Stockholm uppgraderas till ultrasnabbladdare

På fyra centrala gator i Stockholm uppgraderas nu laddstationerna från en maxeffekt på 50kW till 150kW, vilket möjliggör laddning för en bredare användargrupp. Det gör E.ON Drive Infrastructure bland de första aktörerna att uppgradera sina snabbladdare till ultrasnabbladdare i Stockholms innerstad.

– Vi har fått möjlighet att genomföra denna uppgradering på fyra välkända och flitigt använda laddplatser. De äldre laddstationerna byts ut till modernare laddstationer med högre effekt och fler laddpunkter. Att kunna ladda sin elbil snabbare i innerstaden kommer gynna en större målgrupp, vilket inkluderar såväl privatpersoner som taxiförare och färdtjänst, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

För närvarande är det brist på ultrasnabba laddstationer i Stockholms innerstad. De laddstationer som är på väg att uppgraderas ligger på Jarlaplan, Kungsbro Strand, Narvavägen och Drottningholmsvägen.

– Vi är stolta över att E.ON var en av pionjärerna att introducera laddmöjligheter i innerstaden. Nu fortsätter arbetet genom att utöka offentlig elbilsladdning på fler gator och utföra uppgraderingar där det behövs. De laddare vi nu ersätter är av en äldre teknologi. Vi ser uppgraderingen som en nödvändig anpassning till den snabba tekniska utveckling som skett inom både laddinfrastruktur och elbilsbranschen, och är mycket glada att gå i spetsen för denna förändring, avslutar Marie Feuk.

Foto: Mikes-Photography