Nyheter

Brf Täckdiket 4 är först i världen med nya ChargeNode Power Light

I slutet av september 2023 lanserade ChargeNode i samarbete med ateljé Lyktan sin nya produkt ChargeNode Power Light – en kombination av smart elbilsladdning och belysning som skapar bekymmersfria och tryggare parkeringsplatser. Nu har första installationen blivit verklighet och först ut var bostadsrättsföreningen Täckdiket 4 i Mölndal.

Efter ett omfattande utvecklingsarbete i samarbete med ateljé Lyktan kan ChargeNode presentera en helt ny belysningspollare för elbilsladdning. Bostadsrättsföreningen Täckdiket 4 i Mölndal var först med att installera den nya modellen, totalt 12 ladd- och belysningspollare med sammanlagt 46 laddplatser.

Ett utmärkt val enligt Mikhail Kalkov och Marc McMaster som drev projektet i föreningen:

– Vi gjorde en genomlysning av utbudet av laddstationer och vi föll ganska snabbt för den här lösningen. De är snygga och vi får extra belysning som höjer både det estetiska uttrycket och tryggheten på parkeringsplatsen.

– När man ska installera en ny produkt för första gången finns det förstås en del utmaningar, berättar Martin Lindahl som är Technical Project Manager R&D på ChargeNode. Den här installationen präglades framförallt av tidsbrist. Ursprungligen skulle vi installera vår förra modell, men när det närmade sig såg vi att det skulle finnas en chans att få fram de nya pollarna innan tiden för föreningens bidragsansökan gick ut. Och vi hann, tack vare samarbetet med ateljé Lyktan som har varit otroligt flexibla och WK EL som tog hand om själva installationen.

På kort tid har den nya belysningspollaren blivit en liten snackis i branschen och redan nu är efterfrågan stor, både i Sverige och utomlands. ChargeNode Power Light är verkligen en perfekt kombo av smart funktion och stilren design. Det bästa av två världar.

Den laddar upp till 22kW och finns med antingen två eller fyra uttag.

Laddningen styrs enkelt via en smart app.

Med en timer kan kunden själv schemalägga belysningen och i portalen administrera användare, priser och eventuella rabatter och ha koll på laddningsstatistiken (mängd laddning kWh, laddningssessioner, mm). ChargeNode övervakar driften och säkrar upptiden på laddanläggningen. Eftersom belysningen dessutom är dimbar kan den anpassas efter olika ljusförhållanden.

Resultatet är en välkomnande och trygg parkeringsmiljö som inte bländar dem som parkerar.

Foto: Hans Rohmann

Kort om ateljé Lyktan
Ateljé Lyktan har sitt huvudkontor i Åhus. Här har de designat och tillverkat belysningslösningar anpassade till människans behov och med hänsyn till naturen i över 85 år, hela tiden med fokus på att skapa belysning för nästa generation, alltid med människan och miljön i centrum. Ända sedan Hans Bergström och Verna Norell bestämde sig för att starta företaget på en mjölkbar i Köpenhamn har de utvecklat innovativa, energieffektiva produkter med minsta påverkan på miljön. https://www.ateljelyktan.se