Nyheter

Första Europabesöket för Xiaomis elbil

I samband med Mobile World Congress i Barcelona visar Xiaomi upp företagets första elbil, Xiaomi SU7 Max, samt det nya ekosystemet ”Human x Car x Home” för uppkopplade produkter. 

Det är första gången bilen, som är en fyradörrars sedanmodell med sportig design, visas upp på europeisk mark. Batteriet är på 101kWh med 800 Volts-arkitektur och ska enligt tillverkaren ha 800 kilometers räckvidd enligt CLTC-standarden.

Motorn har 673 hästkrafter och den uppgivna accelerationshastigheten 0-100 km/h uppges vara endast 2.8 sekunder.  

Xiaomi SU7 är aerodynamiskt designad för att minimera luftmotståndet med en koefficient på 0.195 Cd.  

En orsak till att Xiaomi väljer mobilmässan för att visa upp fordonet för den europeiska publiken är att man samtidigt lanserar sitt nya ekosystem för uppkopplade produkter. Xiaomi SU7-familjen är en integrerad del av Human x Car x Home som totalt omfattar över 200 produktkategorier och fler än 600 miljoner uppkopplade enheter. 

Xiaomis övergång från det tidigare ”Smartphone x AIoT” till ”Human x Car x Home” visar hur bilen allt snabbare blir en del av vår digitala vardag. Tillsammans med det nya gemensamma operativsystemet Hyper OS är målsättningen att snabbt och sömlöst kunna utveckla och tillgängliggöra förbättrade och nya innovationer för att få produkter att arbeta smartare tillsammans. 

Xiaomi har ännu inte meddelat någon information om pris eller globala lanseringsplaner.