Nyheter

Reserekordår för Flix

Över 81 miljoner resenärer reste med Flix* under 2023. Det är en ökning med 34 procent jämfört med 2022. Även bolagets totala intäkter ökade med 30 procent vilket motsvarar 2 miljarder euro. Det justerade rörelseresultatet blev 104 miljoner euro vilket motsvarar en ökning med 97 miljoner euro jämfört med 2022.

Under 2023 reste över 81 miljoner människor till över 5 600 destinationer med FlixBus, FlixTrain, Greyhound och Kamil Koc. En tillväxt på 34 procent jämfört med fjolåret. Under dagens presskonferens redovisar bolaget ett starkt operativt och finansiellt resultat inom alla Flix verksamheter.

– Det starka årsresultatet visar att vår strategi sedan elva år fungerar. Fjolårets resultat stärker Flix framgångssaga som ett ledande globalt reseteknikföretag. Vi vill fortsätta att stärka vår position som ett globalt reseföretag där vi tillhandahåller hållbart och prisvärt resande, säger André Schwämmlein, medgrundare och vd för Flix.

Europa

I Europa ökade omsättningen med totalt 1, 2 millioner euro, en ökning med 46 procent. Totalt reste 55 miljoner människor med Flix (FlixBus, FlixTrain och turkiska Kamil Koc) vilket återspeglar en ökning med 41 procent jämfört med fjolåret. Under året expanderade även FlixBus sin verksamhet till Finland och Grekland.

Nordamerika

I USA, Kanada och Mexiko reste tolv miljoner människor med FlixBus och Greyhound under 2023. En ökning med 36 procent. Intäkterna ökade med elva procent till 615 miljoner euro. Under året slogs Greyhound och Flix bokningssystem samman. Integreringen av de båda bokningstjänsterna har gjort det lättare för kunder att söka och boka resor över hela Nordamerika.

Turkiet

Turkiet hade 14 miljoner resenärer vilket motsvarade en ökning med 8 procent. Totalt omsatte marknaden 189 miljoner euro.

Fortsatt tillväxt

Samtidigt som Flix redovisar starka resultat fortsätter bolaget sin tillväxtresa. Under 2023 utökade FlixBus sin verksamhet i Brasilien. Man startade även busstrafik i Chile. I år startade bolaget verksamhet i Indien, världens näst största bussmarknad. Ytterligare expansion i landet är redan planerad.

*Flix SE inkluderar varumärkena FlixBus, FlixTrain, Greyhound, Kamil Koç