Nyheter

Swecon öppnar affären som auktoriserad återförsäljare för Volvo Penta Industri

Från och med den 1 mars 2024, är Swecon ansvariga för försäljning, service, reservdelar och support för Volvo Pentas Industri-segment i Sverige.

– Vi är ödmjuka, men känner oss starka och förberedda inför uppgiften, säger Sören Johansson, produktchef på Swecon för Volvo Penta Industri-segmentet.

Det har bara gått några månader sedan nyheten blev officiell, men Swecon har på kort tid sjösatt en organisation som ska hantera de nya produkterna och kunderna. Ett centralt placerat Volvo Penta-team är på plats som, förutom Sören Johansson, består av Conny Nilsson, teknisk säljare, och Sebastian Wallenberg som är produktspecialist inom applikationer och support.

– Dessutom har vi utbildat kundmottagare, support och reklamationsavdelning samt ett 60-tal servicetekniker på våra 32 anläggningar. Våra medarbetare har verkligen ställt upp. Utan deras positiva inställning hade vi inte varit där vi är nu, fortsätter Sören Johansson.

Träffa kunder

Volvo Penta Industri består av motorer inom kraftgenerering och off road-fordon, som skogs-, jordbruks- och gruvmaskiner samt för stenkrossanläggningar och räddningsfordon. I affären ingår även Volvo Pentas satsning på energilagring, Battery Energy Storage Systems (BESS).

Däremot gäller det inte Volvo Pentas marina produktutbud.

– Det är mycket som ska komma på plats, men hittills har allt fungerat mycket bra och smidigt. Som sagt, vi är ödmjuka inför uppdraget, men känner oss starka och väl förberedda nu när Volvo Penta Industri blir en del av Swecons affär, konstaterar Sören Johansson.

Under våren planerar Sören och hans team att åka runt i landet för att personligen träffa Volvo Penta-kunderna.

– Vi vill lära känna kunderna och lyssna på dem vad de har för behov och önskemål.